SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 10-03-26, 09:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
KKTC’ye 6 F-16 konuşlandırıldı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]AYDIN HASAN / ANKARA - ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a saldırması ile savaşın başlamasının ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY)İngiliz üssü Akrotiri’ye 1 Mart Pazar gecesi insansız hava aracı saldırısı düzenlenmişti. Türkiye, İngiltere ve Yunanistan, adanın üç garantör ülkesi konumunda bulunuyor. İngiltere, Kıbrıs’taki egemen üslerine İHA çarpmasının ardından Doğu Akdeniz’e savaş gemisi ve anti İHA özelliği taşıyan Wildcat helikopterleri göndereceğini açıkladı. İngiltere’nin adadaki üslerinde Eurofighter Typhoon ile F-35 savaş uçakları bulunuyor.

AB’ye çağrıda bulundu

Yunanistan da, GKRY’ye 4 F-16 savaş uçağı konuşlandırırken, Kimon ve Psara fırkateynlerini gönderdi. GKRY lideri Nikos Hristodulidis, fırsattan istifade etme anlayışı içinde AB’yi devreye sokmak için çağrıda bulundu. Fransa, anti-füze ve anti-İHA sistemleriyle donatılmış Languedoc fırkateynini bölgeye gönderdi ve Charles de Gaulle uçak gemisine de Doğu Akdeniz’e hareket emri verdi. İspanya, Álvaro de Bazán sınıfı en gelişmiş fırkateynlerinden biri olan Cristóbal Colón’u Doğu Akdeniz’e gönderme kararı aldı. İtalya ve Hollanda, donanma unsurları göndereceklerini açıkladı. Alman Deniz Kuvvetleri’ne bağlı FGS Nordrhein-Westfalen fırkateyni Limasol limanına demirledi.

Türkiye önlem alıyor

Türkiye de, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) güvenliğinin sağlanması hem de Yunanistan’ın savaş şartlarından istifade ederek adada kalıcı askeri varlık oluşturma ihtimaline karşı önlem alıyor. TSK, Kıbrıs Türklerinin güvenliğinin sağlanması için hava ve deniz unsurlarına dayalı kademeli planlama yapıyor. KKTC’de karada ise yerel silahlı gücün yanı sıra kolordu seviyesinde bir Türk kuvveti bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Bölgemizde yaşanan son gelişmeler kapsamında KKTC’nin güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan kademeli planlamalar çerçevesinde; 6 adet F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemleri bugünden itibaren KKTC’ye konuşlandırılmıştır. Gelişmelere göre yapılacak değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç duyulması hâlinde ilave tedbirler alınmaya devam edilecektir” denildi. Hava savunma sistemleriyle ilgili ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Kardeşimiz için geldik

Milli Savunma Bakanlığı, dün sosyal medya hesaplarında Günün Fotoğrafı bölümünde Türkiye ve KKTC bayrakları arasından objektife yansıyan F-16 fotoğrafını, “Kardeşimiz için geldik!” notu ile paylaştı.

Türk Kobraları

KKTC’ye giden F 16’lardan beşinin Kobra amblemine sahip Balıkesir’deki 191. Filoya ait olduğu görüldü. Bu uçaklar Blok 50 seviyesinde bulunuyor ve SEAD (Düşman Hava Savunmasının Bastırılması) görevleri için AGM-88 HARM (Yüksek Hızlı Anti-Radyasyon Füzesi) entegrasyonuna sahip. 191. Filo, 1974’te dönemin F-104 Starfighter savaş uçakları ile Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmıştı.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık