SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 03-02-26, 16:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
'Her yıl 10 bin çocuk kayboluyor' iddiasına resmi yalanlama! 'Veriler çarpıtıldı'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ- Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya mecralarında dolaşıma sokulan “Türkiye’de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğu” yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Okul tuvaletinde kamera rezaleti! Müdür görevden alındıKAYIP ÇOCUK İDDİALARINA YALANLAMA

DMM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilerin yanlış yorumlandığı ve kamuoyuna çarpıtılarak servis edildiği belirtildi. Açıklamada, TÜİK istatistiklerinin yalnızca hakkında resmi kayıp başvurusu yapılan ve daha sonra bulunan çocuklara ilişkin olduğu vurgulandı.

"BİLGİLER, BAĞLAMINDAN KOPARILIP ÇARPITILARAK KAMUOYUNA SERVİS EDİLMEKTE"

Yapılan resmi açıklama şu şekilde; "Sosyal medya mecralarında yer alan, “Türkiye’de her yıl 10 binden fazla, son 8 yılda ise 100 bine yakın çocuğun kaybolduğu” iddiaları doğru değildir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan bilgiler, bağlamından koparılıp çarpıtılarak kamuoyuna servis edilmektedir. TÜİK istatistikleri, yalnızca hakkında resmi kayıp müracaatı yapılan ve daha sonra bulunan çocuklara ilişkindir. Bu verilerde de iddia edildiği oranlarda bir durum söz konusu değildir.

Ayrıca kamu kurumları tarafından, “kayıp ve bulunamayan çocuk sayısı” başlığı altında yayımlanmış bir resmi istatistik de bulunmamaktadır.

Bahse konu iddialar, 2024 yılında Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz tarafından açık ve net biçimde yalanlanmıştır. Buna rağmen, kamuoyunu yanıltma amacı taşıyan bu dezenformasyon içerikli paylaşımların kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir. Kamuoyunun, dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemesi önemle rica olunur."

Neden kesin hava tahmini yapılamıyor? Kar için şifre: 5160! ‘Yükseliş başladı döngünün içindeyiz’2 bebeğe şiddet uygulayan tutuklu hemşirenin cezaevi değişti


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık