SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 23-01-26, 14:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Dalga geçmek istedi, bile bile telefona geri döndü! Dolandırıcıdan görülmemiş 'B planı'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Burdur'da üniversite öğrencisi Elif Manış'a (22) geçtiğimiz günlerde dava dosyasının olduğuna dair bir mesaj geldi. Manış bu mesaj üzerine E-Devlet'ine girerek adına açılmış bir dava olup olmadığını kontrol etti. Daha sonrasında mesajın dolandırıcılar tarafından atıldığını anlayan Manış, mesajda yazan numarayı arayarak durumu sormak istedi.

İlk olarak dolandırıcılar genç kızı ikna etmeye çalışırken ikna edemeyeceklerini anladıklarında telefonu kapatmak yerine sohbet etmeye başladı.

Dolandırıcılar, Manış'a 'seni de avukat yapabiliriz' diye teklifte bulunurken daha sonrada genç kızla tanışmak istediğini söyledi.

Bu anları kayıt altına alan Elif Manış, yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

İlginizi Çekebilir"BİZİ DOLANDIRMAYA ÇALIŞTIĞININ FARKINDAYDIK, BİZ DE ONLARI DOLANDIRALIM DEDİK"

Daha öncesinde de bu tarzda mesajların geldiğini anlatan Elif Manış, "Mesajın içeriğinde bir uzlaşma davam olduğu söyleniyor. Bunun için cezai işlem uygulamaması adına o numara ile iletişime geçmem gerekiyormuş. Daha öncesinde de gelmişti ama onu kayıt altına alamadığım için ikinci sefer olduğunda bunu kayıt altına almak istedim. Bu numarayı aradım, başta bir kadın çıktı karşıma. Gayet iyi konuşuyordu. Beni ikna edebilecek güçteydi, konuşmaları gerçek bir avukat gibiydi. O anda bizi yönlendirmeye çalıştı ama yönlendiremedi daha sonrasında telefonu kapattık. Tekrardan aradık çünkü dolandırıcı olduklarının farkındaydık. Bu sefer telefona bir erkek çıktı. O bizi yönlendirmeye çalıştı, bir site adresi verdi. Buradan Hazine ve Maliye Bakanlığına giriş yapacağımızı, E-Devlet kullanarak dosyayı sorgulamamız gerektiğini söyledi. Daha sonrasında biz bu kişiyi işletmeye karar verdik. Çünkü onların bizi dolandırmaya çalıştığının farkındaydık. Biz onları dolandıralım dedik. Sonrasında bizi fark ediyor gibi oldu, bizim nerede yaşadığımızı sordu. Ama zaten elinde bütün kimlik bilgilerim mevcuttu. T.C. kimlik numaramı baştan sona kadar saydılar. Oturduğum evin adresini, annem, babam ve kardeşimin isimlerini saydılar. Bu durum gerçekten rahatsızlık verici bir durumdu. Kendisi de açıklıyor pişkin pişkin konuşuyor. Kendisi de biz bunları panelden bulunduklarını söyledi. Nasıl bir panel anlam veremiyorum. Bu durumu kayıt altına almak istedim. Sonrasında da vatandaşların dikkatli olmalarını istediğim için paylaşmak istedim" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6 ay önce eşini kaybeden kadın kayınbiraderini öldürdü: ‘Hepinizi keserim, sabaha hiçbir şey hatırlamam'İKNA EDEMEYİNCE 'SİZİ DE AVUKAT YAPALIM' TEKLİFİNDE BULUNDU

Kayıt altına aldığı telefon konuşmasında karşısındaki kişinin ilk olarak çok ciddi olduğunu belirten Manış, "Hatta biz dolandırıcılara karşı rol yapmaya çalıştık. O anda da sanki gülme sesi gibi bir ses geldi. Bizimle dalga geçer gibiydi. Biz sonrasında onun dolandırıcı olduğunu ifade ettiğimizde de bize farklı tekliflerde bulunmaya başladı. 'İsterseniz sizi de avukat yapabilirim, sizinle tanışalım, siz çok akıllı birine benziyorsunuz' şeklinde konuştu. Konuyu biraz da telefon sapıklığına çevirmeye başladı. Bu durum karşısında biz arkadaşlarımızla beraber büyük bir şaşkınlık yaşadık" ifadelerini kullandı.

Şaşkına çevrien Türk sırrı: Tek bir anahtarı var, açılması imkansız
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık