ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18-09-25, 10:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bir aile kabusu yaşıyor! Gece gündüz nöbet tutuyorlar: 'Evin önüne kadar gelmişler'


Elazığ'ın Ulukent Mahallesi'nde vatandaşlar, son iki aydır tilkilerin saldırılarıyla uğraşıyor. Mahalledeki birçok kümese dadanan tilkiler, bu süre içinde 150'den fazla kaz ve tavuğu telef etti. Kümeslerinde ciddi kayıplar yaşayan mahalle sakinleri, gündüzleri aileden kim müsaitse tavuklarını korumak için kümes başında nöbet tutuyor. Mahalleliler, bugüne kadar böyle bir olay yaşamadıklarını belirterek şaşkınlıklarını dile getirdi. Özellikle nöbet tutmalarına rağmen gündüz saatlerinde kümelere dadanan tilkilerin sık sık görüldüğünü söyleyen mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla önlem almaya çalıştıklarını ancak yine de kayıp verdiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir"TAVUKLARIN YANINDA DURUYORUZ, YİNE TİLKİLER GELİP GÖTÜRÜYOR"

Ulukent Mahallesi'nde yaşayan Murat Sevim, son dönemde büyük zarar gördüğünü belirterek, "İki aydır bu saldırılar başlamıştır, 135 tane tavuğum gitti. Yalnız hep gündüz götürüyorlar. Tavukların yanında duruyoruz, yine tilkiler gelip götürüyor. Bir tane götürüyor, bazı günler dört tane götürüyor. Benim 135 tane tavuğumu, 25 tane de kazımı götürdü. Yani 5, 10 tane değil, benim zararım çok. Bunu nasıl yapacağımızı daha bilmiyoruz. Nöbet tutuyoruz. Hayvanları saldığımız zaman yanında bir kişi duruyor ama durduğumuz halde yine götürüyor. Gündüz vakti bahçenin içine, evin önüne kadar gelmişler" dedi.



45 yıldır böyle bir olayla ilk kez karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Hüseyin Uç ise tilkilerin kümeslerini hedef aldığını dile getirerek, "Tilkiler hiç insanı saymıyor, yani doğru konuşalım. Tilkiler geliyor, kaç seferde kovalamışım. Elimizde bir şey yok. Bir şey yapamıyoruz. Ne yapacağız onu da bilmiyoruz. Benim 15 tane gitti. Ben devamlı dikkat ediyorum, devamlı bakıyorum. Onun için tilkinin korkusundan dışarı salamıyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık