SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 12-07-25, 07:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tarihi konuşmada üç kritik mesaj


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ayşegül Kahvecioğlu - Terörsüz Türkiye sürecinde PKK'nın silah bırakma kararını fiilen hayata geçirmesi için düzenlenen "silah yakma töreni"nin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda yapacağı "tarihi" konuşmaya çevrildi.

Kulislerde Erdoğan'ın konuşmasından beklenti üç ana başlıkta yoğunlaşıyor.

1 Bunlardan ilki, PKK'nın ilk silah teslimi görüntüleriyle "Terörsüz Türkiye" sürecinde yeni bir aşamaya geçildiğinin ilanı. Bu kapsamda Erdoğan'ın, silahların bırakılması sürecinin tamamlanmasına ilişkin takvim ve dağdakilerin durumuyla ilgili mesaj verebileceği değerlendiriliyor.

'Cesaretli meydan okuma'

2 İkinci başlık ise yeni anayasa için "yeni eşik" vurgusu. Bu kapsamda sivil siyasetin etkinleştirilmesinin önemli bir başlık olacağına işaret eden kaynaklar, "Erdoğan'ın açıklamasından, bugüne kadar kafası karışık olanların, 'Konuyu şimdi anladık' diyeceği bir aşamaya geçildiği anlaşılacak" yorumunu yapıyor. Yeni anayasa konusunda Erdoğan'ın "demokratikleşme, özgürlükler ve etnik kimliklerin ifadesi" gibi alt başlıklara ilişkin "cesaretli bir meydan okuma" yapacağı değerlendirmesi de yapılıyor.

AB açılımıolabilir

3 AK Parti kulislerinde "tarihi" konuşmayla ilgili dillendirilen en flaş beklenti ise, Erdoğan'ın demokratikleşme ve yeni anayasa adımlarının "doğal sonucu" olarak AB üyelik sürecinin başlatılmasına yönelik Avrupa'ya net bir çağrı yapması. AK Parti kurmayları, "AB'yi, Türkiye'ye yabancı sermaye akışındaki sıkıntı vb bazı sorunları aşmak için bir anahtar olarak görüyoruz. Vizesiz dolaşımın adı bile yabancı sermayenin Türkiye'ye gelişi için bir güven ortamı inşa eder. Bugüne kadar AB ile ilgili fasılların yeniden açılamamasının en önemli sebebi Türkiye'nin demokratikleşmesi, terör, anayasa ve özgürlükler sorunlarıydı. Ama artık terör bittiyse, anayasada özgürlükler açısından önemli bir aşama katedilirse, AB de gerçekten 'terör' konusunda samimiyse bu konuda bir adım atılabilir. Cumhurbaşkanımız, Avrupa'ya bir çağrı yapabilir" yorumunu yapıyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık