ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09-07-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
'Bitkisel' vaad ile ölüm satıyorlar


Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK desteğiyle "İnternette Satılan Zayıflama İlaçlarının Sağlığa Etkileri" başlıklı bir araştırma yürüttü, internette satılan 11 farklı ürünü inceledi, 3'ünde kalp hastalıklarına yol açabildiği için birçok ülkede yasaklanan "sibutramin" etken maddesi tespit etti. Prof. Dr. Aydın, bu ürünlerin internette bitkisel ya da katkı maddesi içermeyen ürünler olarak tanıtıldığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

"2011'den beri Türkiye'de yasaklanan 'sibutramin' maddesi geçmişte zayıflama ilaçlarında yaygın şekilde kullanılıyordu. Ancak kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı belirlendiği için önce Avrupa'da ardından ABD ve birçok ülkede yasaklandı. Buna rağmen merdiven altı ya da yasa dışı üreticiler, bu tür maddeleri ürünlerine gizlice ekliyor. Vatandaşlar ürünü 'doğaldır' düşüncesiyle kullanıyorlar ama bu durum, ölümle sonuçlanabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tür ürünleri internetten değil, resmi dağıtım kanallarından temin edilmesi gerekiyor."

'Reçetesiz ilaç almayın'

Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Erol Bolu,"Bu tür supplementler Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetiminde olduğu söylenerek satılmakta. Hastalar tarafından kolay ve reçetesiz alınması nedeniyle yoğun kullanılmaktadır. Alan hastalar hızlı kilo kaybı, iştahsızlık, çarpıntı, sinirlilik ve hızlı kilo kaybının verdiği olumsuz bulgularla karşımıza geliyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın kontrolünde olan ilaçlar var, bu ilaçları kullanırken biz hekimler bile ince eleyip sık dokuyup,reçeteliyoruz. Reçete olmadanbu ilaçlarıkullanmayın. İlaçları reçeteylesadece eczaneden alın."


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık