SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 18-06-25, 12:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Çiçekli taciz davasında emsal karar: Yargıtay verilen cezayı bozdu


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bir kadının evine "hep aklımdasın" notuyla çiçek gönderen ve oturduğu sitenin etrafından aracıyla tur atan sanığa "cinsel taciz" suçundan verilen cezayı bozup, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan verilen cezayı onadı.

YARGITAY'DAN EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Afyonkarahisar 1. Asliye Ceza Mahkemesince görülen dava kapsamında, sitenin etrafındaki güvenlik kameraları incelendi. Görüntülerde, sanığın farklı tarihlerde aracıyla kadının ikamet ettiği sitenin çevresinde dolaştığı, bazen de aracıyla yol üzerinde bir müddet beklediği tespit edildi. Ayrıca, kadının evine gönderilen çiçekte de sanığın ad ve soyadının baş harflerinin yazılı olduğu anlaşıldı.

"İNŞAAT İÇİN ARAZİ BAKIYORDUM" SAVUNMASI

Mahkemedeki savunmasında müteahhitlik yaptığını söyleyen sanık, sitenin yakınlarında inşaat yapmak için uygun arazi baktığını, kadını rahatsız etme amacının bulunmadığını öne sürerek, beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sanığa "zincirleme şekilde cinsel taciz" suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin kararında sanığın, cinsel amaçla hareket ederek katılanı fiziki takip ettiği, "hep aklımdasın" notuyla çiçek göndererek de bu amacı ortaya koyduğu belirtildi.

"CİNSEL TACİZ" SUÇUNDAN VERİLEN CEZA BOZULDU

Karara itiraz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanığın eylemlerinin "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu oluşturduğuna işaret ederek, yerel mahkeme kararını bozdu.

Yeniden yargılama yapan Afyonkarahisar 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararına uyarak sanığa "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan 6 ay hapis cezası verdi.

Müvekkilinin suçsuz olduğunu öne süren sanık avukatı, şüphenin sanık lehine yorumlanması gerektiğini belirterek, bu karara da itiraz etti.

Dosyada son sözü söyleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını onadı. Eylemin sanık tarafından işlendiğinin saptandığına işaret edilen kararda, "Eyleme uyan suç vasfıyla yaptırımların doğru biçimde belirlendiği, temyiz incelemesi sonucunda hukuka aykırılık görülmediğinden temyiz isteminin esastan reddi ile hükmün onanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık