ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13-06-25, 17:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yol kenarında durdu, farkında olmadan çok daha özel bir ana tanıklık etti!


Bitlis'ten Van'a aracıyla yolculuk yapan doğa fotoğrafçısı Vedat Atlı, dolunayın eşsiz manzarasını görünce aracını yol kenarına çekip ekipmanlarını kurarak bu anı görüntülemek istedi.



FOTOĞRAFI İNCELERKEN FARK ETTİ

Evine dönüp bilgisayarda çektiği görüntüleri izleyen Atlı, dolunayın önünden geçen bir cisim fark etti.



Görüntüyü dikkatle inceleyen deneyimli fotoğrafçı, bu cismin Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) olduğunu anlayınca büyük bir heyecan yaşadı.



'HEYECAN VERİCİ'

Bu tesadüfi karşılaşmanın kariyerindeki en özel anlardan biri olduğunu söyleyen Vedat Atlı, "Dolunay zaten başlı başına etkileyiciydi. Ama görüntüleri izlerken ayın önünden bir cismin hızla geçtiğini fark ettim. Yakınlaştırıp incelediğimde bunun ISS olduğunu anladım. Böyle bir ana denk gelmek gerçekten çok heyecan verici" dedi.



Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yeryüzünden çıplak gözle görülebildiği anlar sınırlı olurken, dolunay gibi parlak bir gök cismi önünden geçerken görüntülenmesi ise nadir rastlanan bir olay olarak biliniyor.




Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık