ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02-06-25, 07:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
CHP'de gözler olağan kurultay takviminde


MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Kurultayın "mutlak butlan" kararıyla iptali halinde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden gelebileceği belirtiliyor. Partide "mutlak butlan" tedirginliği yaşanırken; gözler, olağan kongre takvimine çevrildi. Olağan kongre takviminin ne zaman başlatılacağı merak ediliyor.

Kurultay senaryoları

Parti kulislerinde kongre takvimine ilişkin birkaç tarih dile getiriliyor.Kongre takviminin eylül ya da ekimde mahalle delegelerinin seçim süreciyle başlayabileceği konuşuluyor. Haziran ya da temmuzda kongre takvimine start verilebileceğini ifade edenler de var. Edinilen bilgiye göre; kongre takviminin haziranda başlatılması fikri gündeme geldi, ancak bir karar alınmadı. Partili kaynak, "Haziranda başlatmak senaryosu konuşuldu. Haziran'da kurultay takvimini başlatırsak 'mutlak butlanın önünü kesebilir miyiz' diye. Ancak bir karara varılamadı" yorumunu yaptı.

Parti kulislerinde, hedefin 2026'nın mart-nisanında kurultay yapmak olduğu konuşuluyor. Bu yıl bitmeden kurultayın yapılabileceğini dile getirenler de var. Kongre takvimi için 30 Haziran'daki mahkemenin beklendiğini ifade edenler de var. Partili kurmay da mutlak butlan olasılığının olmadığını belirterek, "Mutlak butlan kararı alsa bile buna itiraz hakkı var. Böyle bir karar çıksa bile itiraz ederiz. 30 Haziran'da karar çıkacağını düşünmüyoruz" dedi.

'Terörsüz Türkiye' mesajı

Rûdaw Türkçe YouTube kanalına konuşan Özel Terörsüz Türkiye süreci konusunda, "Biz bu tutuklama sürecinden dolayı süreci baltalayacak falan değiliz. Biz bu sürecin ilerlemesi gerektiğini savunuyoruz"dedi.

Soğuk rüzgârlar esiyor

Genel Merkez ile Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgârlar estiği iddia ediliyor. Parti kulislerine CHP'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal'e, Kılıçdaroğlu'nun davet edildiği, ancak bir cevap gelmediği iddiası yansıdı.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık