ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22 - 04 - 2025, 23:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İlyas Salman'a Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçundan adli para cezası


İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, müdahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı Melih Tüfenkci, tutuksuz sanık İlyas Salman'ı ise avukatı Selen Sınmaz temsil etti. Duruşmada söz verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Tüfenkci, önceki celse açıklanan esasa ilişkin mütalaa doğrultusunda karar verilerek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

İlginizi ÇekebilirSanık Salman'ın avukatı Sınmaz ise mütalaayı kabul etmediklerini belirterek "Müvekkilin yaşı ve kimliği, müştekinin ise siyasi statüsü gereği bu suçun işlenmeyeceği açıktır. Müştekinin, siyasi eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu nedenle müvekkilin beraatini talep ederiz." ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Salman'ı "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapse mahkum etti.

Sanığın yargılama sürecindeki pişmanlık içermeyen tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını da 7 bin lirası adli para cezasına çevirdi.

Müştekinin avukatlık ücreti ile mahkeme masraflarının da sanık tarafından ödenmesini kararlaştırıldı.

Davanın geçmişi

İlyas Salman'ın bir gazeteye verdiği demeçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle, Erdoğan'ın avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Salman hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlemişti.

Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık