ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 - 06 - 2014, 13:49   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Muhallebili Kadayıf




Malzemeler:
350 gr kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı:
Kadayıfı küçük küçük parçalara bölün. Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin. Şekeri ve kadayıfı erttiğiniz terayağına ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. Ocaktana ldığınız kadayıfı ayrı kaba koyarak soğumasını bekleyin.
Muhallebi için, krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın. Servis ederken fıstık ya da cevizle süsleyin. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tel kadayıf böreği Sare Börekler 0 06 - 08 - 2014 08:50