08 - 07 - 2015, 00:17 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi
Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı leblebi veya leblebi tozu, Yarım çay bardağı sıvı yağı, Yarım su bardağı toz şeker, Yarım su bardağı su. Leblebi Helvası (Ezmesi) Yapılışı Leblebileri robotta çekip un haline getirelim. Leblebi ezmesinin lezzetli olması için leblebilerin iyice toz haline getirilmiş olması gerekir. Elinize aldığınızda un gibi olmasına dikkat ediniz. Teflon tavaya sıvı yağı ve leblebi tozunu koyup kısık ateşte kavuralım. Çok fazla kavurmadan içine toz şekeri ilave edip biraz karıştıralım. Sonra üzerine azar azar karıştırarak suyu ilave edelim. İyice katılaştığında ocaktan alalım. Kullanacağımız borcama ya da tepsiye streç serelim. Katılaşmış harcı strecin üzerine döküp düzgünce yayalım. Sonra üzerini streç ile kapatalım ve ortadan ikiye keselim. (kolay çıkması için) Bu şekilde bir süre dinlendirelim ve streç yardımı ile borcamdan çıkarıp servis tabağına alalım. Daha sonra istediğimiz ebatlarda dilimleyip buzdolabına kaldıralım. Soğuyana kadar buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapalım. NOT : Toplam 5 adet leblebi helvası çıkıyor. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaz Tatlısı Tarifi | Queen Warrior | Tatlılar | 0 | 08 - 07 - 2015 00:13 |
Hal Çorbası Tarifi | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:21 |
Ançuez Ezmesi | Sare | Soslar | 0 | 31 - 07 - 2014 17:35 |
Vişneli Kek Tarifi | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 13:39 |
Karides Ezmesi | aSpeNDos | Deniz Ürünleri | 0 | 27 - 06 - 2014 12:35 |