ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08 - 07 - 2015, 02:17   #1
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi


Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı leblebi veya leblebi tozu,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
Yarım su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı su.



Leblebi Helvası (Ezmesi) Yapılışı

Leblebileri robotta çekip un haline getirelim.

Leblebi ezmesinin lezzetli olması için leblebilerin iyice toz haline getirilmiş olması gerekir. Elinize aldığınızda un gibi olmasına dikkat ediniz.

Teflon tavaya sıvı yağı ve leblebi tozunu koyup kısık ateşte kavuralım.

Çok fazla kavurmadan içine toz şekeri ilave edip biraz karıştıralım.

Sonra üzerine azar azar karıştırarak suyu ilave edelim.

İyice katılaştığında ocaktan alalım.

Kullanacağımız borcama ya da tepsiye streç serelim.

Katılaşmış harcı strecin üzerine döküp düzgünce yayalım.

Sonra üzerini streç ile kapatalım ve ortadan ikiye keselim. (kolay çıkması için)

Bu şekilde bir süre dinlendirelim ve streç yardımı ile borcamdan çıkarıp servis tabağına alalım.

Daha sonra istediğimiz ebatlarda dilimleyip buzdolabına kaldıralım.

Soğuyana kadar buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapalım.

NOT : Toplam 5 adet leblebi helvası çıkıyor.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
ezmesi, helvasi, leblebi, tarifi



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık