08 - 07 - 2015, 00:13 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Porsiyonluk Güllaç Tarifi
Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
3 adet güllaç yaprağı, 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı gül suyu, 1 su bardağı toz şeker, Yarım paket vanilya (5 gr). Üzeri İçin: Hindistan cevizi. Porsiyonluk Güllaç Tarifi Sponsorlu Bağlantılar Porsiyonluk Güllaç Yapılışı Tencereye şekeri, gül suyunu, vanilyayı ve azar azar sütü koyup karıştıralım. Sonra parmağımızı hafif yakacak kadar ısıtıp ocaktan alalım. (çok fazla ısıtırsanız tatlınız hamur olur) Güllaç yapraklarını mutfak makası ile minik minik keselim. Kupların ve kaselerin içine birer ikişer parça koyalım. Üzerine birer kepçe sütlü karışımdan ilave edelim. Kase dolana kadar sıra ile güllaç yaprağı ve sütlü karışımdan ilave edip kaseyi dolduralım. Kaseleri doldurduktan sonra kalan sütlü karışımı kaselere dikkatlice paylaştıralım. ( sütü güllaç yapraklarının üzerini hafif geçecek şekilde ilave edelim) Tatlımızı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim. Güllacımızın üzerini hindistan cevizi ve gül yaprakları ile süsleyip servis yapalım. Not: Toplam 4 kase çıkıyor. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaz Tatlısı Tarifi | Queen Warrior | Tatlılar | 0 | 08 - 07 - 2015 00:13 |
Hal Çorbası Tarifi | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:21 |
Güllaç | aSpeNDos | Tatlılar | 0 | 27 - 06 - 2014 14:28 |
Vişneli Kek Tarifi | aSpeNDos | Kekler,Kurabiyeler,Pastalar | 0 | 27 - 06 - 2014 13:39 |
Haydari Tarifi | aSpeNDos | Mezeler | 0 | 27 - 06 - 2014 12:58 |