![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz ![]() ![]() | Tulumba Tatlısı Tarifi Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin: 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı un, 100 gram tereyağı, 3 adet yumurta, 2-3 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı nişasta, Bir fiske tuz. Şerbeti İçin: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 dilim limon. Tulumba Tatlısı Yapılışı Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu ve limonu ilave edip kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Başka bir tencereye unu, tereyağını, tuzu ve suyu karıştırarak koyalım. Orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım. Hamur soğuyunca içine yumurtaları tek tek kıralım ve elimizle yumurtaları hamura iyice yedirelim. İçine irmiği ve nişastayı ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Hazırladığımız karışımı şanti torbasına dolduralım. Tavaya sıvı yağı koyalım. (sıvı yağı soğuk olmalı eğer sıvı yağ ısınırsa soğutalım) Üzerine şanti torbasındaki hamuru sıkalım ve kızartalım. Kızaran tulumbaları soğuk şerbete batırıp, 1-2 dakika bekletelim ve servis tabağına alalım. Çıtır çıtır nefis bir tulumba oluyor, denemenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
tarifi, tatlisi, tulumba |
| |