ForumAilem
  SohbetYaz
Yükleniyor... | Hava durumu yükleniyor...

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 - 06 - 2015, 19:03   #1
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Fincan Pastası


Malzemeler
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı kakao.
Ara kreması için;
1.5 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
Vanilya.
Çikolata sosu için;
1 çay bardağı su,
1 tatlı kaşığı nişasta,
2 tatlı kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı şeker,
1 parça çikolata ( Parlak görünmesi için ).
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım,
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip homojen kıvama gelene kadar düşük devirde çırpalım,
Çay fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayalım,
Hamuru 6 fincana paylaştırıp tencereye fincanları yerleştirelim,
Fincanların üçte birine gelecek kadar kaynar su koyup ocağın altını açalım.Tencerenin kapağına bir havlu gererek tencerenin ağzını kapatalım,
Fincanlar tıkırdamaya basladığı zaman tencerenin altını kısalım,
15 dakika sonunda altını kapatalım,
5 dakika sonra kapağı açalım,
Hazırladığımız küçük kekleri fincanları ters çevirip bir iki kez vurarak çıkaralım,
Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatalım,
Ara kremamızı malzemeleri karıştırarak pişirip keklerin ortasına sürelim,
Üstünün çikolata sosunu da pişirip keklerin üzerine dökelim.
Not : İsterseniz araya muz da koyabilirsiniz.Afiyet olsun. ..
Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
fincan, pastasi


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık