ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 - 06 - 2015, 17:01   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Elmalı Galette Tart


Malzemeler:
Brisée hamur:
150 g un
75 g tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı şeker
50-100 ml çok soğuk su


Elma harcı:
2 golden elma
1/2 bardak kuru üzüm
1 kutu labne peyniri
1 tatli kaşığı toz tarçın
3 kaşık toz şeker

Yapılışı:
Soğuk tereyağı küpler halinde kesilir. Elenmiş un, tuz, şeker ve tereyaği robotun içine konur. Robotun metal bıçağı malzemeleri un ufak etmelidir. Aynı işlem eğer istenirse elde de yapılabılır, ama elleriniz soğuk olsun ve tereyağını parmaklarınızın ucuyla ufalar gibi un, tuz, şeker karışımına yedirin.
Hamuru elinizde yapmaya devam edecekseniz aynı kâsede işleme devam edebilirsiniz. Eğer mutfak robotu kullanılıyorsa “kanca” kullanılacak.
Buz dolabında önceden soğutulmuş su yavaş bir şekilde eklenir, hamur kulak memesi denen kıvamda olmalıdır. Bir strech filme sarılarak buzdolabında 40-45 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamuru hafifçe unlanmış zeminde 2-3 mm yüksekliğinde açılır ve bir çatalla pişme sırasında fazla kabarmasın diye delinir. Merdaneye sarılan hamur dikkatli bir sekilde tart kalibina (26 cm çapında) yayılır, tabanına ve kenarlarına iyice oturtulur. Kalıbın çapına göre bir 2 parmak kadar pay bırakılır ve bu arta kalan hamur içeri doğru sanki bir çerçeve yapar gibi kıvrılır.
Hamurun üzerine küp küp doğranmış elmalar ve kuru üzüm yayılır. Üzerine tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir, labne peyniri parçalar halinde üzerine konur ve 25-30 dakika kadar önceden ısıtılmış 190°C fırında kızarana kadar pişirilir. Ilık olarak yenir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık