ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 - 06 - 2015, 18:59   #1
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hindistancevizi Sütü


Malzemeler:
1 adet hindistancevizi
500 ml ılık su ( 45°C )


Yapılışı:
Hindistancevizinin baş kısmındaki 3 tane noktacığın 2’si bir vidalı şişe açacağı ile delinir ve güçlü bir şekilde çalkalanarak içindeki su bir kâsenin içinde toplanır.

İçi tamamen boşaltılan hindistancevizi boylamasına bir çekiç veya kalın saplı bir bıçak yardımıyla ortadan 2’ye kırılır.

Kalın kabuk ve meyvenin beyaz etli kısmının arasına bir sivri uçlu bıçak sokularak birbirlerinden ayrılır, patates soyma aleti ile kahverengi olan zar kısmı soyulur.

Bir blenderin içinde parmakla dokununca sıcakça olacak 45°C su ve hindistancevizi parçaları, un ufak olana kadar çekilir ve bu karışım bir tülbent bulunan süzgeçten son damlasına kadar süzülerek, hindistancevizi sütü elde edilir. Posası daha sonra un için kullanılacaktır.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
hindistancevizi



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık