ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Alya

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22 - 06 - 2015, 07:26   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tarih ve Denizin Buluştuğu Yer: Didim


Tarih ve Denizin Buluştuğu Yer: Didim


Ege'nin her noktası birbirinden güzel ve etkileyici. Ancak siz de Bodrum ve Çeşme dışında farklı ve tarihi dokuya sahip bir yerde tatil yapmak istiyorsanız, rotanızı Didim'e çevirin.


Ege'nin cennet köşelerinden biri olan Didim, tarihi ve turistik dokusuyla tatilcilerin vazgeçilmezi.Didim'de gidilmesi gereken yerler denildiğinde Didyma (Didim) Antik Kenti başı çekiyor. Dünyaca ünlü bu antik kentteki kalıntılar binlerce yıldır varlığını sürdürüyor. Didyma Antik Kenti Aydın iline 103 km uzaklıkta, Söke ilçesinin Yenihisar Köyü yakınlarında bulunuyor. Didyma Antik Kenti'ne gitmek için İzmir ve Aydın'dan Söke'ye doğru hareket etmek gerekiyor. Milet'in ilerisinde Iyonya'nın güney ucunda, Batı Anadolu kıyılarının en etkileyici bağımsız anıtı olarak nitelenen Didim'de Apollon Tapınağı yer alıyor. Tapınak, zamanının en önemli kehanet merkezlerinden biri kabul ediliyor. Tapınağın anıtsal boyutları ve benzersiz planı kadar, çok iyi bir durumda korunmuş olması da hayranlık uyandırıcı. Tapınak, Didim Antik Kenti'ndeki yerini muhafaza ediyor. Samsun Dağı eteğine kurulan Priene Antik Şehri ise yörenin önemli antik kentlerinden ve gezmenizi önerdiğimiz yerler listesinde baş sıralarda. Kente girildiğinde, hemen sağ tarafta şehrin su ihtiyacını karşılayan 3 sarnıç sizi karşılıyor. Biraz ilerleyince Mısır tanrılarının tapınakları görülüyor. Bilinen en eski tiyatrolardan olan 5000 kişi kapasiteli yapı da burada yer alıyor. Tiyatronun yanında bulunan Bizans Kilisesi de görülmeye layık. Didim'in dünyaca ünlü bir diğer antik kenti olan Miletos İyonya'nın en önemli liman kentlerinden. Burada gezip görebileceğiniz yerlerin başında ise Milet Tiyatrosu geliyor. Antik kent gezilerinizi bitirdikten sonra Milet Antik Kenti'nde yapılan kazılarda elde edilen eserler sergilendiği Milet Müzesi'ni de ziyaret edebilir, hayranlığınıza bir yenisini ekleyebilirsiniz.

BÜYÜLEYİCİ KOYLAR

Bu kadar tarihi hava bana yeter biraz da denize girelim diyorsanız Altınkum Plajı'nda yerinizi almanızı öneririz. Zira plaj altın değerinde! Burada dört mevsim güneşlenen insanları görmek mümkün. Sığ ve berrak deniziyle yazın tatilcilerin akın ettiği bu plaj çevresinde her keseye uygun otel ve pansiyonlar mevcut. Yalnız erkenci olmakta fayda var. Didim Altınkum Plajı'ndan sonra en çok tercih edilen 2'nci plaj Akbük Plajı, Didim şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta. Ortalama 11 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Akbük Plajı, mavi ile yeşilin kesişim noktasında. Denizden çıkıp ağaçların gölgesinde dinlenme hazzı sunuyor burası. Akbük beldesinde oldukça fazla site bulunduğundan "Siteler Bölgesi" olarak da biliniyor. Plaj ve siteleri ayıran yol boyunca uzanan sahil şeridi, huzurun tarifi. Didim Altınkum'un batısında yer alan Manastır Koyu, Didim çevresindeki koylardan en sakini. Aracı olan, özellikle sakin bir köşe arayanlar için ideal. Bu bölge Didim Manastır Koyu Sahili olarak biliniyor. Koydan beri Yunanistan'ın Farmakonisi (Bulamaç) ve Agathonisi (Eşek) adaları çıplak gözle seyredilebiliyor.
By_YaNLıZ bunu beğendi
  Alıntı ile Cevapla

Alt 22 - 06 - 2015, 07:27   #2 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Tarih ve Denizin Buluştuğu Yer: Didim


4 Sene önce buradaydım mukemmel bir tatildi yıne gelmek istiyorum inşallah

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte emeklilerin beklediği tarih aSpeNDos Ekonomi Haberleri 0 22 - 06 - 2015 06:43
Pınar Karşıyaka tarih yazdı aSpeNDos Basketbol 0 19 - 06 - 2015 21:02