29.Haziran.2014 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Etli Bezelye Yapılışı
Yarım kilo et (kuşbaşı veya kemikli et) Yarım çay bardağı sıvı yağ (et yağlı ise daha az kullanın) 1 tane kuru soğan (çok ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 yemek kaşığı salça 1 tane büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş) 4 su bardağı bezelye (tarifte, dondurulmuş paket bezelye kullanıldı) Tuz, karabiber ve istenirse pul biber 1 çay bardağı su Önce et biraz sıvı yağ ile kavrulur, eğer dana eti kullanacaksanız yarım bardak su ekleyin, biraz haşlayın. Sonra yağ ile kavurun ama tuz atmayın, tuz eti sertleştiriyor. Sonra soğan, sarımsağı kavurun ve salçasını ilave edin, bir iki karıştırın. Domatesi ekleyin bir iki dakika sotelensin ve bezelyeleri ekleyin, baharatını ve suyunu ayarlayın, bir taşım kaynasın, ve ocağın altını kısın, kısık ateşte et ve bezelyeler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezelye Prenses | Sare | Çocuk Hikayeleri/Masalları | 0 | 12.Eylül.2015 15:31 |
Hindi etli yazlık bolonez sos | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07.Temmuz.2015 20:02 |
Patatesli Yumurta Yapılışı | aSpeNDos | Diğer Tarifler | 0 | 29.Haziran.2014 18:45 |
Etli Lahana Sarma | aSpeNDos | Diğer Tarifler | 0 | 27.Haziran.2014 15:43 |