ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 - 06 - 2014, 18:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Etli Bezelye Yapılışı




Yarım kilo et (kuşbaşı veya kemikli et)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (et yağlı ise daha az kullanın)
1 tane kuru soğan (çok ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı salça
1 tane büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
4 su bardağı bezelye (tarifte, dondurulmuş paket bezelye kullanıldı)
Tuz, karabiber ve istenirse pul biber
1 çay bardağı su
Önce et biraz sıvı yağ ile kavrulur, eğer dana eti kullanacaksanız yarım bardak su ekleyin, biraz haşlayın. Sonra yağ ile kavurun ama tuz atmayın, tuz eti sertleştiriyor. Sonra soğan, sarımsağı kavurun ve salçasını ilave edin, bir iki karıştırın. Domatesi ekleyin bir iki dakika sotelensin ve bezelyeleri ekleyin, baharatını ve suyunu ayarlayın, bir taşım kaynasın, ve ocağın altını kısın, kısık ateşte et ve bezelyeler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
bezelye, etli, yapilisi



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık