ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 30 - 07 - 2014, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kaymaklı Mantar Çorbası


Malzemeler

4 yemek kaşığı tere yağı

8 yemek kaşığı un

6 su bardağı tavuk suyu

300 qr taze mantar (ince doğranmış)

2,5 su bardağı kaymak

tuz, karabiber

Hazırlanışı
Önce tencerede yağı eritip üzerine unu ilave ederek kahve rengi alıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavuk suyunu sıcak olarak tencereye ilave edip kaynatın.
İnce doğranmış taze mantarları haşlayın, suyunu süzün.Haşlanmış mantarların 250 gr-nı tavuk suyu olan tencereye ilave edip kaynatın.Sonra tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Daha sonra pişirdiğiniz çorbanı süzgecten geçirib bi daha kaynatın. Kaynayarken üzerine kaymağı ilave edin. Sonra haşladığınız mantarların kalan kısmınıda tencereye ilave edin. Servisi sıcak olarak yapın. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
corbasi, kaymakli, mantar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık