ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 - 06 - 2014, 13:07   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Mantar Sos




Mantar sosunuzu ızgara veya sote sığır etlerinin yanında servis edebilirsiniz.

Malzemeler

125 gram margarin
200 gram mantar dilimlenmiş
1 litre demi glace sos
200 ml beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapacaksınız?

Margarinin 75 gramını bir tavada eritin. Mantarları atıp renk almadan biraz sote edin. Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3’ü kalıncaya kadar çektirin. Demi glace sosu ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin. Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün. Kalan margarini ekleyin ve tuz, karabiberini ilave edip kontrol ediniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık