02 - 08 - 2014, 10:56 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Karides sos
MALZEME ; 1 LİTRE
800 ml Beşamel sos 300 ml Balık suyu 200 ml Çiğ krema 75 gram Karidesli tereyağ 25 gram Margarin 100 gram Karides ayıklanmış 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber 1 Çimdik taze çekilmiş beyaz biber YAPILIŞI ;Beşamelsosu,balık suyunu ve kremayı derin bir tavaya koyup,kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar spatula ile dibini tutmaması için sürekli karıştırın.Oluşan kefi alın.Sosu ateşten alıp,içine karidesli tereyağını katın ve karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Bir tavada margarini eritin.Karidesleri ilave edip ısıtın ve sosa katın.Tuz ve karabiberini katıp sosu kontrol edin.Sosa biraz kırmızı toz biber ilavesiyle tamamlayın. NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ VE FIRINDA PİŞİRİLMİŞ BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karides Ezmesi | aSpeNDos | Deniz Ürünleri | 0 | 27 - 06 - 2014 12:35 |