ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02 - 08 - 2014, 10:50   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
şeytan sosu


MALZEME ;1 LİTRE

50 Gram Arpacık soğan 2 Adet defne yaprağı

25 Adet taze çekilmiş karabiber 1 Dal taze kekik

100 ml Beyaz şarap 200 ml Sirke

1 lt Demi glace sos 75 gram Margarin

1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber



YAPILIŞI ;Arpacık soğanları,taze çekilmiş karabiber,defne yaprağı,taze kekik,beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup,suyunu tamamen çektirin.Demi glace sosu ekleyin,kısık ateşte 10 dk pişirin.Oluşan kefi alın.Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın.Margarini katıp karıştırın,tuzunu ekleyip sosu ateşten alın.Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.

NOT ;BU SOS IZGARA ET VE TAVUK ,HİNDİ YEMEKLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bermuda Şeytan Üçgeni Hakkında Bilinmeyenler Nelerdir? aSpeNDos Bunları Biliyor Musunuz? 0 22 - 06 - 2015 07:13