31.Temmuz.2014 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
çemen sosu
Malzemeler :
500 gr. çemen tozu 100 gr. sarımsak 80 gr. karışık baharat Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın,kırmızıbiber Hazırlanışı : Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin. Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır. Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Remulad sosu | Sare | Soslar | 0 | 02.Ağustos.2014 13:54 |
şeytan sosu | Sare | Soslar | 0 | 02.Ağustos.2014 13:50 |
Soğan sosu | Sare | Soslar | 0 | 02.Ağustos.2014 13:49 |
Bolognese Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31.Temmuz.2014 22:29 |
Avcı Sosu | Sare | Soslar | 0 | 31.Temmuz.2014 20:36 |