ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31 - 07 - 2014, 17:43   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hollandez Sos


Hollandez Sos

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
çeyrek limonun suyu
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
  • 2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir.
  • Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır).
  • Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
  • Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır.
  • Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir.
  • Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür.
  • Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.
  • Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır.
  • Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık