ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31 - 07 - 2014, 17:42   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Caron Sos


Tuz
1 fincan sirke
1 çay kasigi tarhun
5 çorba kasigi tereyagi
5 dal maydanoz
4 yumurta sarisi
1 sogan
2 domates
1 tane biber












Sogani çok ince dograyin. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarini baska bir yerde kullanmak için ayirin (tozla beraber piserse, sos çok aci olur). Sirke, sogan, kiyilmis tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateste sirke tadi kalmayana kadar pisirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kiyin. Tereyagini yakmamaya özen göstererek eritin ve köpügü ile dibine çöken tortusunu alip ilik bir yerde tutun.
Yumurta çirpma kabina, yumurta sarilarini koyun ve daha önce hazirladiginiz malzemelerle karistirin. Üç çorba kasigi su ilave edin ve biraz çirpin. Genisçe bir kaba iki parmak su doldurup atese koyun ve bunun içine yumurtali kabi oturtun. Alltaki suyun sicakligi sonucu; yumurta sarilari krem haline gelene kadar çirparak pisirin. Yumurta kabini ocaktan alin ve ilik tereyagini yumurta sarisina karistirmak suretiyle az az yedirin. Kabugunu soyup çekirdeklerini çikardiginiz ve ince dograyip pisirdiginiz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ilik bir yerde saklayin. Bu sosu bütün izgara etlerin yaninda servis edebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık