PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğan sosu


Sare
02 - 08 - 2014, 12:49
MALZEME ; 1 LİTRE

50 gram Margarin 600 gram Soğan ince dilimlenmiş

200 ml SU 800 ML Beşamel sos

100 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz

1 Çimdik karabiber



YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini ve soğanları ve suyu koyun.Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıp, su tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin.Beşamel sosu ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın.Ateşten alın.Kremayı ekleyip ,tuz ve biberi ekleyip karıştırın.

NOT ;BU SOS ÇOK KOYU KIVAMDAOLUP,GENELLİKLE FIRINDA KIZARTILMIŞ KOYUN ETLERİNİN YANINDA SERVİS OLUNUR