PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaymaklı Mantar Çorbası


Sare
30 - 07 - 2014, 20:29
Malzemeler

4 yemek kaşığı tere yağı

8 yemek kaşığı un

6 su bardağı tavuk suyu

300 qr taze mantar (ince doğranmış)

2,5 su bardağı kaymak

tuz, karabiber

Hazırlanışı
Önce tencerede yağı eritip üzerine unu ilave ederek kahve rengi alıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavuk suyunu sıcak olarak tencereye ilave edip kaynatın.
İnce doğranmış taze mantarları haşlayın, suyunu süzün.Haşlanmış mantarların 250 gr-nı tavuk suyu olan tencereye ilave edip kaynatın.Sonra tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Daha sonra pişirdiğiniz çorbanı süzgecten geçirib bi daha kaynatın. Kaynayarken üzerine kaymağı ilave edin. Sonra haşladığınız mantarların kalan kısmınıda tencereye ilave edin. Servisi sıcak olarak yapın. Afiyet olsun.