Sare
30 - 07 - 2014, 20:25
Malzemeler
2 yemek kaşığı tere yağı ve ya sıvı yağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
4 aded orta boy domates
5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kekik
1/2 su bardağı süt
tuz, karabiber
Üzeri için
peynir
küp küp doğranmış ekmek kızartması
Hazırlanışı
İlk önce domateslerin kabuklarını soyup blendırdan geçirin. Yağı tencerede kızdırıp üzerine unu ilave edip karışdırarak 1 dakika pişirin. Sonra salçayıda ilave edip karıştırarak 1 dakika pişirin. Blendırdan geçirdiğiniz domates püresini ilave edip 3 dakika pişirin. Daha sonra tavuk suyunu ve kekiğ ilave edin. Çorbayı ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Sonra karıştıra- karıştıra sütü tencereye dökün. Tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin.
Çorbay sıcak olarak tabaklara koyun. Üzerine rendelenmiş peyniri ve küçük ekmek kızartmalarını döküp servis yapın. Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı tere yağı ve ya sıvı yağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
4 aded orta boy domates
5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kekik
1/2 su bardağı süt
tuz, karabiber
Üzeri için
peynir
küp küp doğranmış ekmek kızartması
Hazırlanışı
İlk önce domateslerin kabuklarını soyup blendırdan geçirin. Yağı tencerede kızdırıp üzerine unu ilave edip karışdırarak 1 dakika pişirin. Sonra salçayıda ilave edip karıştırarak 1 dakika pişirin. Blendırdan geçirdiğiniz domates püresini ilave edip 3 dakika pişirin. Daha sonra tavuk suyunu ve kekiğ ilave edin. Çorbayı ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Sonra karıştıra- karıştıra sütü tencereye dökün. Tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin.
Çorbay sıcak olarak tabaklara koyun. Üzerine rendelenmiş peyniri ve küçük ekmek kızartmalarını döküp servis yapın. Afiyet olsun.