PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalkanoğlu Pilavı - Tarifi - Trabzon


aSpeNDos
26 - 11 - 2023, 16:06
[Only Registered Users Can See Links]

Malzemeler


2 su bardağı Osmancık pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
300 g kuşbaşı kuzu eti
5 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kemik suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası


Üzeri için

Değirmen karabiber
Kalkanoğlu Pilavı
Nasıl Yapılır
Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinç, tel şehriye ve kuşbaşı kuzu etini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Kemik suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp tencerenin üzerini bir havlu ile sarıp 20 dakika dinlendirin. Değirmen karabiber ile süsleyerek servis yapın.