ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Şubat.2019, 16:50   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Klozete tuvalet kağıdı serip oturmak yanlış mı?


Klozete tuvalet kağıdı serip oturuyorsanız hemen bundan vazgeçin. Zira araştırmalara göre temiz sandığımız bu yöntem hastalıklara davetiye çıkarıyor.







Bir alışveriş merkezinde yada restoranda kamuya açık bir tuvaleti kullanmadan önce klozet kapağına tuvalet kağıtları seriyorsanız bundan vazgeçmenizi öneririz. Kabul ediyoruz klozet kapağındaki lekeler ve izler hepimizi rahatsız eder. Ancak yapılan son araştırmalar daha hijyenik olsun diye başvurduğumuz bu yöntemin gözümüze temiz görünse de çok daha kirli olduğunu ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, klozetle aranızda kalkan olsun diye kullandığımız tuvalet kağıtları klozet kapağından çok daha fazla bakteri barındırıyor. İlk bakışta, mantıksız gibi görünen bu durumun çok mantıklı bilimsel bir açıklaması var.


5 1




NYU Langone Tıp Merkezi'nde görevli mikrobiyoloji ve patoloji profesörü Philip Tierno, klozet kapaklarının pürüzsüz özel bir tasarımla yapıldığını ve bu tasarımın üzerine bulaşan bakterilerin çoğalmasını hızla engellediğini söyledi. Prof. Tierno bu konuda öyle iddialı ki "Aslında bir tuvalet koltuğunun üst kısmı çoğu insanın mutfak lavabosundan daha temizdir" diyor.


5 2



Peki ya tuvalet kağıtları?
Tierno tuvalet kağıtlarının aşırı bakterili olmasının nedenini de şöyle açıklıyor: "Tuvalet kağıtları yapıları itibariyle emici özellik gösterir. Bu üzerine bulaşan bakteriler için de geçerlidir. Bakteriler tuvaletlerin içinden hava yoluyla yer yere yayılabilirler. Genellikle klozetin yayında ve açıkta bulunan tuvalet kağıtları havaya karışan bakterilerin çoğalması için en ideal ortamdır. Bir de buna kirli ellerle dokunanları ekleyin."
Tierno klozete doğrudan oturmayı yine de reddedenler için en ideal çözümün temizleyici spreyler olduğu görüşünde. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken bir şey var. O da spreyi klozetin kapağından içine doğru sıkmaktan geçiyor.



5 3



TUVALET BAKTERİLERİNDEN KORUNMANIN EN İYİ YOLU


Tierno tuvalet bakterilerinden korunmanın en iyi yolunun elleri yıkamak

olduğunu söylüyor. Tierno, “Ellerinizi ne kadar kirletmiş olursanız olun, 20 saniye boyunca, sabunla yıkayarak ve sabunun tırnak yatağına girdiğinizden emin olarak yıkadığınız sürece bakterilerden korunursunuz" diyor.



5 4



Ve tuvalet kapılar... Ellerinizi yıkadınız ama bu kez de kapıyı açmak için ne yapacağınızı düşünüyorsanız. Tierno kapalı hazneler içinde tutulan kağıt havlularla kapı kollarını tutmanın iyi olacağı görüşünde.





alıntı
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duvar Kağıdı Yamamak Ve Sökmek, Duvar Kâğıdı Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11.Temmuz.2015 23:17
Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Ezqi Bebek Gelişim ve Bakımı 0 26.Haziran.2015 12:10
Tuvalet Ezqi Fıkra 0 22.Haziran.2015 18:29