ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ekim.2015, 13:11   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Saçlara Kolay Şekil Verme Yolları


Saçlara Kolay Şekil Verme Yolları


Kadınların sabah uyandıklarında uzun süre düşündükleri ve üzerine uğraştıkları konuların başında gelir saçlara şekil verme… Güzel olmak uğruna zaten oldukça zaman harcadığımızı düşünerek esraninportresi.com olarak hazırladığımız, saçlara kolay şekil verme yolları..

Her ne kadar konuyu ele almaya kadınlar olarak başlasam dahi aslında kadın – erkek fark etmeden herkesin ortak sorunlarından biridir, her sabah bu saça nasıl şekil vereceğim mevzusu… Ancak bir kadın olarak benim de zaman zaman bocaladığım konulardan biri olmasından dolayı, önce kendi derdimize çare bulalım diye düşünerek önceliği kadınlara veriyorum. Ben bir süre önce artık saçlarıma hem daha az zaman ayırayım hem de biraz kırıklarından arındırıp daha güçlü uzamalarını sağlamak için saçlarımı kısa ve küt olarak kestirdim. Sebeplerimden ikincisi için doğru bir şey yaptığımdan eminim ancak ilki için pek emin olamamakla birlikte biraz zorlandığımı da ifade etmeliyim. İşte hem kendim hem de sizin için derlediğim saçlara kolay şekil verme yolları,


1- Saça maşa uygulaması : 2016 saç modelleri farklı trendleri de içerse de sanırım maşa yapmanın modası asla geçmeyecek. Uzun saçlı olan kadınlar genellikle saçlarına maşa yapıyor. İçinizde de hemen her gün saça maşa yapanların olduğunu biliyorum. Her gün maşa yapmanın zararları olduğunu pek çok kez tekrarladım ama yapacaksak da buna ayırdığımız zamanı en aza indirelim diyorum. İşte en pratik şekilde saça maşa yapmanın yolu yukarıda gizli. Daha önceki kolay saç modelleri yazılarını takip edenler bu pratik maşa uygulama yöntemini hatırlayacaktır. Ancak yazıları ilk defa okuyacaklar için ve bu pratik yöntemi bilmeyenler için tam da yeri olduğunu düşünerek paylaşmak istedim. Resimlerde naısl yapıldığı çok net ama kısaca yapmanız gerekenler, saçınızı en tepede toplamak ve parçalara bölerek maşayı uygulamak.


Hazır ilk maddeyi pratik maşa uygulaması olarak açmışken başka nasıl alternatiflerimiz var, yer vermek istiyorum. Maşayı tutma, maşaya saçı sarma şekillerini değiştirerek farklı saç dalgaları elde edebilirsiniz. İşte bunlardan birine güzel bir örnek yukarıdaki. Saçı duştan sonra biraz kuruttuktan sonra parçalara ayırıp örün. Ördüğünüz parçaların üzerinden saç düzleştirici ile resimlerdeki gibi geçtiğiniz zaman zigzaga benzer dalgalar elde edersiniz ki günlük kullanım için hoş bir görüntüdür aslında.


Yok ben iri saç dalgaları istiyorum diyorsanız ve elinizde yuvarlak maşa yerine saç düzleştirici varsa o zaman yukarıdaki yöntemi kullanabilirsiniz. Örgü yönteminde olduğu gibi yapmanız gereken öne saçları bölümlere ayırmak. Eğer iri dalgalar istiyorsanız kalın parçalara ayırın, daha sık dalgalarsa istediğiniz daha ince parçalara ayırın saçları. Ardından her parçayı kendi etrafında uca kadar burkun (daha farklı nasıl ifade edebilirim, bilemedim). Son olarak tıpkı örgü yöntemindeki gibi parçayı saç düzleştiricinin arasına yerleştirin, üzerinden düzleştirici ile geçin. Sonuç yukarıdaki gibi saç dalgaları olacaktır. Eğer ince telli saçlara sahipseniz ve iri dalgalar istiyorsanız saçınızı sadece ikiye ayırmak bile yetecektir.


2- Isı kullanmadan saç dalgaları oluşturma : Saçları çok sık, yüksek ısıya maruz bırakmak saçların kurumasına ve kısa zamanda kırılarak, yıpranmasına sebep olabilmektedir. İşte bu yüzden ısı kullanmadan saça şekil verme yolları bulmak zorundayız. Bunlardan biri de bir saç bandı kullanarak saç dalgaları elde etmektir. Bu elbette sabah kalktığınızda yapıp hemen hazır olmasını bekleyeceğiniz yöntemlerden biri değil. Akşam duş alıp bir miktar kuruladıktan sonra bunu uygulayarak sabah hoş saç dalgaları elde edebilirsiniz. Bunun için saç bandınız saçınıza yukarıdaki gibi taktıktan sonra altta kalan saçları saç bandı etrafından doluyorsunuz. Bu saçlarda dalgalar elde etmenin bir yöntemi olduğu gibi, hoş bir saç bandı kullanmanız halinde hoş bir saç modelidirde aslında.


3- Pratik saç topuzu : Pek çoğumuzun sabah uyandığımızda en kolay yöntem olarak başvurduğumuz saç modellerindendir. İşte en pratik saç topuzu yapma şekillerdinden biri. Özellikle saçlarınız böylesi dolgun saç topuzu elde etmek için azsa saç topuz süngeri kullanabilirsiniz veya bir çorap da benzer görevi görecektir. Bu topuzu yaparken ihtiyacınız olacak bir başka malzeme de tel tokalar olacaktır. Özellikle saçların kirlenmeye başladığı 2 ve 3. günler için kurtarıcı bir saç modeli. Diğer yandan daha uzun boylu görünmenin hilelerinden de biri.


Yüksek topuz yerine ensede topuz veya yan topuz yapmak da bir diğer alternatif saç modelleri. Sabah kalkıp iş veya okul için hazırlanırken pratik saç modelleri en çok ihtiyacımız olan aslında. Burada yer alan yan topuz modelini yapmak da diğerleri kadar kolay. Önce saçları istediğiniz bir tarafta topluyorsunuz ve toka ile bağlıyorsunuz. Arından kuyruk bölümüne, dolgun görünmesi için biraz krepe atıyorsunuz. Krepeden de sonra biraz kendi etrafında çevirerek gevşek bir topuz yapıp, siyah tel tokalar ile sabitlediğiniz zaman yan topuz saç modeli hazır hale geliyor.


4- Pratik saç modeli : Saçlarımın uzun olduğu son dönemlerinde en sık uyguladığım modellerden biriydi. Çok pratik olmasından dolayı ve uzun saçlara sahip olanlara örgüye bir alternatif olması açısından yer vermek istedim. 2016 saç modası içerisinde örgüye alternatif pek çok saç modeli olması da bir diğer sebep elbette. Nasıl yapılır derseniz, tek tarafta toplayın saçlarınızı ve ince lastik tokalar ile bağlayın (şeffaf seçin ki daha az fark edilir olsun). Sonra topladığınız yerde, saçınızın içinde bir delik açın ve at kuyruğu kısmını delikten içeri geçirin. Sonrasında daha aşağıdan bir yerden tekrar şeffaf toka ile bağlayın ve işlemi tekrarların. Saçlarınızın uucna kadar bu işlemi yapabilirsiniz ve bunların sıklığını tamamen kendi isteğinize göre arttırıp, azaltabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim bu modeli. Burada olduğu gibi tek tarafta toplayarak yapabileceğiniz gibi yüksek at kuyruğu veya ensede at kuyruğu yaptığınız saçınıza da bu modeli uygulayabilirsiniz.


5- Saç düzleştirme : Baştan beri hep saç dalgası elde etmek üzerine durdum ama saçlarını dalgalı hale getirmeye çalışanlar kadar saçları düzleştirmeye çalışanlar olduğunu da biliyorum. Saç düzleştiriler bu konuda ne kadar hızlı pek emin değilim ama yukarıdaki gibi hem fırça hem düzleştirici birlikteliği oldukça iyi sonuç vermektedir hem de uygulama kolaylığı sağlamaktadır. Şimdiye kadar söylemeyi atladığım son bir noktada, ısı ile saçınıza şekil vermeye karar verdiğiniz zaman, önce saçınıza ısıdan koruyucu bir ürün kullanmayı unutmamak.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asetonsuz Oje Çıkarma Yolları Ezqi Cilt Bakımı 0 25.Haziran.2015 16:56
Şeker Hastalığından Korunmanın Yolları Alya Diğer 0 21.Haziran.2015 10:47