ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Temmuz.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Saç Telleri Nasıl Kalınlaştırılır?


Saç tellerini kalınlaştırmak istiyorsanız bunun için öncelikle beslenmenize özen göstermeniz gerekiyor. Bazı yöntemlerle saç tellerini olduğundan daha kalınmış gibi gösterebilirsiniz ancak gerçekten kalınlaşmasını istiyorsanız saç sağlığı için önemli E, A ve B vitaminleri bakımından zengin bir beslenme programı uygulamalısınız. Ayrıca evde hazırlayabileceğiniz saç maskeleri ile saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Tüm bu çözümler bugünden yarına bir etki yaratmaz ancak 6-8 hafta içinde daha kalın telli saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç Tellerini Kalınlaştıran Doğal Maskeler

Aşağıdaki saç maskelerini düzenli olarak kullanarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir, koparak dökülmesini, uçlarının kırılmasını önleyebilir ve saça hacim vererek kalın telli saç etkisi yaratabilirsiniz.

Zeytinyağı: Saç derisinin kuruması saç kökleri için sorun yaratır ve zayıflayan kökler saç tellerini daha fazla taşıyamayarak koparak dökülmelerin önü açılır. Zaten ince telli ve hacimsiz bir saçınız varsa koparak dökülmenin artması işinizi daha da zorlaştıracaktır. Bunu önlemek için haftada 2 kez zeytinyağıyla bakım yapabilirsiniz. Zeytinyağının saçta kullanımı oldukça basit. Saç derisine 30-45 dakika boyunca zeytinyağıyla masaj yapıp daha sonra 1 saat daha beklemeniz yeterli. Daha sonra gündük olarak kullandığınız şampuanla saçlarınızı yıkayın. Yağın etkisini arttırmak için geceden sürüp sabah saçlarınızı şampuanlayabilirsiniz.

Yumurta: Saçlarınızı protein deposu yumurta ile destekleyebilirsiniz. Basit yumurta maskesi için saçınızın uzunluğuna göre 1 veya 2 adet yumurtayı iyice karıştırın ve saçlarınız ıslakken dipten uca kadar dağıtarak sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ve şampuanla saçınızı yıkayabilirsiniz. Sıcak su kullanmayın çünkü yumurtanın saçtan çıkması zorlaşıyor. Yumurta maskesini haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Çemen otu: Saçı besleyen ve dökülmesini önleyen çemen otu maskesi için 3 yemek kaşığı çemen otunu az miktarda suya koyup 10 saat bekletin. Daha sonra çatalla ezerek yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı saç derinize ve saçınıza sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla saçlarınızı yıkayın. Saçınız uzunsa kullandığınız çemen otu miktarını arttırabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir, düzenli olarak kullanırsanız hem kepekten kurtulabilir hem de saç tellerinin kalınlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hintyağı: E vitamini bakımından zengin olan Hintyağı koparak dökülmeleri önler, saç derisini nemlendirir ve saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı olur. Hintyağını parmak uçlarınızla masaj yaparak saç derinize sürün ve kalan yağı saçlarınıza dağıtın. Geniş dişli bir tarakla saçlarınızı taradıktan sonra bir havluyla sarın ve en az 1 saat bekleyin. Daha sonra saçınızı şampuanlayabilirsiniz.

Bal ve Tarçın: 2 çay kaşığı toz tarçını 1.5 yemek kaşığı balla karıştırdıktan sonra saç derinize ve saçlarınıza sürüp 15 dakika bekletin. Maskeyi ılık su ve şampuanla temizleyebilirsiniz.

Saç Tellerini Kalınlaştırmak İçin Beslenme Önerileri

E Vitamini: E vitamini saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saç köklerini güçlendirir. Eğer düzenli olarak yeterli miktarda alınırsa saç tellerinin kalınlaşmasına ve saçın çok daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ispanak, fındık, badem, ay çekirdeği, balık, brokoli ve kabak ihtiyacınız olan E vitaminini sağlayacaktır.

A Vitamini: E vitamini gibi antioksidan vitaminler arasında yer alan A vitamini saç tellerinin kalınlaşması için önemli bir diğer vitamin. Yeterince A vitamini almak için daha çok tatlı patates, havuç, yeşil yapraklı sebze, kuru kayısı ve kavun tüketmelisiniz.

B Vitaminleri: B vitaminleri saç ve cilt sağlığı açısından kritik önem taşımaktadır. B vitamini eksikliğinin olumsuz etkileri ilk olarak saçta görülür. Saçlarınız çabuk kurur, koparak dökülmeler artar, uçları çok daha fazla kırılır ve genel olarak sağlıksız görünür. Et ürünleri, bezelye, mercimek, badem, ıspanak ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler, tavuk ve hindi eti, balık, muz, süt ürünleri ve yumurta akı B vitaminlerinin çoğunu içerir. Eğer B vitamini eksikliği yaşadığınızı düşünüyorsanız doktorunuza danışarak B vitamini takviyesi kullanabilirsiniz.

Saç Tellerini Kalın Göstermek İçin

Maskeler ve beslenme önerileri kısa sürede etki göstermediği için acil olarak ihtiyacınız olan hacmi sağlayamayacaktır. Böyle durumlarda saç tellerini kalın gösteren ve saça hacim veren kozmetik ürünleri deneyebilirsiniz. Örneğin “hacim veren saç spreyi” kısa sürede etkili bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Spreyi nemini havluyla aldığınız saçınıza yakından püskürtün ve daha sonra başınızı öne eğerek saçınızı diplerden uca doğru kurutun. Ayrıca saç şekillendirici ürünleri doğru kullanırsanız istediğiniz hacimli görünümü elde edebilirsiniz.

Son olarak duşta saç kremi kullanıyorsanız kremi saç tellerinin altından orta kısmına kadar sürün ve daha yukarı sürmeyin. Çünkü bu tip kremler saç kuruyunca saç tellerinde ağırlık yaparak saçın sönük görünmesine yol açar.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 12.Temmuz.2015 02:19
Kahve Falı Nasıl yorumlanır, Kahve Falı Nasıl Bakılır Ezqi Fallar 0 05.Temmuz.2015 18:16
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28.Haziran.2014 23:54