ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Temmuz.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Saç bakımı için kuaföre gidebilirsiniz veya oldukça pahalı saç bakım kozmetikleri kullanabilirsiniz ancak bunun daha keyifli ve çok daha hesaplı bir yolu daha var, beslenmenize dikkat etmek ve doğal ürünlerle evde yapabileceğiniz bir saç bakım rutini oluşturmak. Eğer bu ikisine dikkat ederseniz ve düzenli olarak uygulayabilirseniz bir daha dışarıda saç bakımı yaptırmanız veya pahalı saç bakım ürünleri almanız gerekmeyecek. Burada önemli nokta ısrarcı olmak.

Doğal Saç Bakım Uygulamaları

Aşağıda saçınıza doğal parlaklık verecek, kurumasını önleyecek, saç derisine bakım yaparak nemlendirecek bazı basit saç maskelerini bulabilirsiniz. Evde yapımı oldukça kolay bu saç maskelerine ek olarak sitemizin doğal saç bakımı kategorisinde onlarca farklı saç bakım maskesi tarifi bulabilirsiniz.

Yumurtayla Saç Bakımı

Protein bakımından son derece zengin olan yumurta özellikle cansız, boyadan veya güneşten yıpranmış kuru saçlar için önerilen maskelerin hemen hepsinde yer alır. Vaktiniz yoksa sadece 1 yumurtayı (saçınız uzunsa 2 yumurta kullanabilirsiniz) köpürünceye kadar çırpın ve masaj yaparak saç derinize sürdükten sonra kalanı kökten uçlara kadar sürüp 20-25 dakika bekletin. Unutmayın yumurtayı ıslak saçlara (fazla suyu havluyla alınmış) süreceksiniz. Maskeyi temizlemek için soğuk su (soğuğa yakın ılık su da olur) ve hafif bir şampuan kullanır. Haftada bir yapılan yumurta maskesi saçı nemlendirir, saç derisini yumuşatır, saça parlaklık verir ve kırıkları azaltır.


Saçın ve Saç Derisinin Temiz Olması Önemli

Koparak dökülmelerin ve kepeğin başlıca nedeni saç derisinde kalan jöle, köpük gibi saç bakım ürünlerinden kalan artıklar, toz ve yağ nedeniyle tıkanan saç kökleridir. Bu nedenle saç derisinin her zaman temiz olmasına dikkat edin. Eğer saç kökleri kirden dolayı tıkanırsa saç telleri zayıflar, koparak dökülmeler artar ve saçınız donuk görünür.

Saçı ve saç derisini temizlemek için doğal saç bakımı rutinine ekleyebileceğiniz 2 basit uygulama var. İlki haftada 1-2 kez saçı sirkeli suyla durulamak. Bunun için 2-3 litre suya 1 su bardağı sirke ekleyin ve saçınızı şampuanladıktan sonra bu suya durulayın. Sirke saç ıslakken koku yapabilir ancak saç kurudukça bu koku hafifler. Kokudan memnun değilseniz sıralamayı tersine çevirebilirsiniz. Yani önce saçınızı sirkeli suyla ıslatabilir daha sonra şampuanlayabilirsiniz. Sirkeli su saçı temizlemeye ek olarak saça hacim ve doğal bir parlaklık verir.

İkinci uygulama ise karbonatla yapılan saç terapisi. 3 yemek kaşığı karbonatı 2 litre suyla karıştırın ve sirkede olduğu gibi saçınızı bu suyla durulayın. Karbonat saç ve saç derisinde kalan artıkları temizlerken saç derisinin pH değerini dengeleyerek saçı yıpratan cilt hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Çok Sıcak Suyla Yıkanmayın

Saç derisinde üretilen yağın fazlası belki kötü ancak saç derimizin ve saç tellerinin bu yağa ihtiyacı var. Eğer bu yağı tamamen ortadan kaldırırsanız çok çabuk kırılan, kuru ve donuk görünen saçlarınız olur. Çok sıcak suyla yıkanırsanız saç derisinde bulunan bu yağ tamamen ortadan kalkar. Belki 15 günde birçok sıcak suyla yıkanmanın bir zararı olmaz ancak haftada 2-3 kez saçlarınızı sıcak suyla şampuanlıyorsanız bir süre sonra saçlarınız kuruyacaktır. Soğuk suyun sıcak suya göre bir diğer avantajı da saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak canlılık vermesidir. Saç derisindeki kan miktarı arttıkça saç kökünde bulunan hücrelere giden oksijen miktarı da artar. Ne kadar çok oksijen o kadar iyi.

Saçı Yumuşatmak İçin Bal

Saçlarınızın çok sert ve kuru olmasından şikayetçiyseniz evde uygulayabileceğiniz bal maskesi tam size göre. 1 yemek kaşığı balı biraz kıvam vermek için 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra saçınıza ve saç derinize sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Saçlarınız çok kuruysa veya çok kırılıyorsa bu uygulamayı haftada 2 kez yapabilirsiniz. Balla yapabileceğiniz bir diğer saç maskesi de süt, bal maskesidir. 1 yemek kaşığı balı yarım bardak süte ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürdükten sonra 15 dakika bekletin ve şampuanla temizleyin.

Saçınızı Çok Sık Yıkamayın

Çok sık yıkamak saçı ve saç derisini kurutur ve buna bağlı olarak saçlar cansız görünür ve kırıklar artar. Saçınızı haftada 1-2 kez yıkamanız yeterli. Çok yağlanıyorsa her iki yıkama arasında kuru şampuan kullanabilirsiniz.

Badem Yağıyla Saçınızı Nemlendirin

Uçların sık sık kırılması ve bu kırıkları aldırmak saçın istediğiniz sürede uzamasının önündeki en büyük engellerden biri. Bundan korunmak için badem yağı veya zeytinyağıyla bakım yapabilirsiniz. Saçınızın uzunluğuna göre belirleyeceğiniz miktarda badem yağını ocakta ılıyıncaya kadar ısıtın (40 saniye kadar yeterli olacaktır). Çok kısık ateş kullanın ki hem yağ çok ısınmasın hem de yanmasın. Daha sonra ılık yağı saç derisine masaj yaparak sürün ve kalanı kökten uçlara kadar yedirin. Yağı 30 dakika beklettikten sonra şampuanlayabilirsiniz. Sıcak yağ bakımı yapmak için yeterince vaktiniz yoksa eve geldiğinizde sadece saç uçlarına bir miktar badem yağı veya zeytinyağı sürebilirsiniz.

Saçınızı Güneşten Koruyun

Saçımız da cildimiz gibi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korumasızdır. Güneş saç tellerini ve saç derisini kurutarak saçı cansızlaştırır ve kurumasına, rengini kaybetmesine neden olur. Güneşin bu olumsuz etkilerini önlemek için yüksek koruma faktörlü saç kremi kullanın veya şapka takın.

Saçınız güneşten yıprandıysa şu bakım maskesini uygulayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı balı 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurtanın akıyla iyice karıştırıp saçınıza sürün. 20 dakika bekletip hafif bir şampuanla yıkayın ve iyice durulayın.

Saçınızı Doğal Kurutun

Saç kurutma makinesi, saç maşası gibi aletler sık kullanıldıklarında saçı kurutur, koparak dökülmeleri artırır ve uçların daha sık kırılmasına neden olur. Yıkandıktan sonra evde oturacaksanız saçlarınızı havluyla çok fazla hırpalamadan olabildiğince kurutun ve doğal kurumaya bırakın. Saçınızı ıslakken kesinlikle fırçalamayın. Saç kurutma makinesi kullanacaksanız en azından en soğuk ayarında kullanmaya çalışın. Bunlara ek olarak kırıkları 5-6 haftada bir kesin.

Saç Bakımı ve Beslenme

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da temel kural içten dışarı doğru sağlıklı saçlardır. Yani dışarıdan ne kadar bakım yaparsanız yapın, saçlarınıza ne kadar özen gösterirseniz gösterin düzgün beslenmiyorsanız ilerleyen yaşlarda saçınız mutlaka sağlıksız görünecektir. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tam olarak alarak, fast-food ve konserve gıdaları daha az tüketerek, yeteri kadar su içerek saçınıza en büyük iyiliği yapabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 12.Temmuz.2015 02:19
Duvar Kağıdı Yamamak Ve Sökmek, Duvar Kâğıdı Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 12.Temmuz.2015 02:17
Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Queen Warrior Saç Bakımı 0 11.Temmuz.2015 17:48
Süt Reçeli Nasıl Yapılır Ezqi Tatlılar 0 24.Haziran.2015 20:04
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28.Haziran.2014 23:54