ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11 - 07 - 2015, 14:48   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bitkisel Yağlarla Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Saç bakımı için yüzlerce farklı kozmetik ürün bulunuyor. Yağlı saçlar için temizleme kremleri, kuru saçlar için nemlendirici kremler, saçın kırılmasını önleyen spreyler, saçın kabarmasını önleyen saç kremleri, duştan sonra, fönden önce, dışarı çıkarken, eve döndüğünüzde, boyadan sonra ve aklınıza gelebilecek her saç sorunu/durumu için üretilmiş saç ürünü var. Ancak bu kozmetik ürünlerin ortak noktası vücudunuza temas ettirmek istemeyeceğiniz bazı kimyasal maddeler içermeleri. Belki saçınızla ilgili yaşadığınız sorun için kısa sürede geçici çözüm sunuyorlar ancak uzun dönemli kullanımları hem saçınızı hem de sağlığınıza zarar verebiliyor.

İyi haber ise saçlarınızın doğal parlaklığında, sağlıklı ve bakımlı görünmesi için bu kozmetik ürünlerin tek seçenek olmaması. Bu ürünlerin sağladığı etkiyi tamamen doğal bitkisel yağlarla da yakalayabilirsiniz. Bu yağlarla kuru saçları canlandırabilir, güneşten koruyabilir, saç derisini temizleyerek kepek gibi sorunları önleyebilir, kırıkları giderebilir ve saçınızın daha hacimli, sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Günümüzün hızlı yaşantısında bu kadar koşuşturma içinde saç bakımı için zaman ayırabilmek kolay değil kabul ediyorum ama eğer gerçekten saçlarınızın bakımlı olmasını istiyorsanız sevdiğiniz diziden, sosyal medyadan veya zamanınızı ne çalıyorsa ondan her gün 10-15 dakika çalarak saçınıza ihtiyaç duyduğu bakımı yapmanız mümkün. Zaten düzenli olarak bakım yapılan saçlar daha az sorun çıkartacağı için her gün ayırmanız gereken zamanda bir süre sonra azalacak.

Saç Bakımında Kullanılan Bitkisel Yağlar

Biberiye Yağı: Saçlarınızın sağlıklı olarak uzaması için bir çözüm arıyorsanız saç derisini canlandıran ve saç köklerini besleyerek saçın uzamasına yardımcı olan biberiye yağı aradığınız çözüm olabilir. Biberiye yağı saç köklerini güçlendirdiği için koparak dökülmelerin belirgin oranda azalmasını sağlar.

Saç derisindeki kan dolaşımını artırdığı için saç dökülmesine karşı önerilen yağlar arasında yer alıyor ama genetik saç dökülmesine karşı bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Ancak düzenli olarak kullanıldığında hava kirliliği, stres, saç boyasının yıpratıcı etkisi ve saç derisi problemleri nedeniyle görülen saç dökülmesini ortadan kaldırabilir.

Biberiye yağı esansiyel yağ olduğu için direkt olarak saç ve saç derinize sürmek yerine badem yağı, zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlarla incelterek kullanın. Direkt saç derisine sürerseniz tahrişe neden olabilir.

Zayıflayan saç köklerini güçlendirmek için yarım çay bardağı badem yağına 10 damla kadar biberiye yağı damlatın ve bu yağı parmak uçlarınızla masaj yaparak saç derinize sürün. Daha sonra yağın cilde nüfuz etmesi için 20 dakika bekleyin. Yağı temizlemek için hafif bir şampuan kullanabilirsiniz.


Ardıç Yağı: Ardıç yağı güçlü bir antiseptiktir ve egzema gibi saç derisinde görüken cilt problemlerine karşı kullanabilir. Cildi yatıştıran ve tahrişi alan ardıç yağı aynı zamanda saç diplerinde ve saç derisinde biriken yağı, saç şekillendirici ürünlerden kalan artıkları derinlemesine temizleyerek saç köklerinin hava almasını sağlar.

10 damla ardıç yapını 5-6 damla biberiye yağı ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla karıştırıp masaj yaparak saç derinize sürün. Başınızı bir havluyla sarın ve 2 saat kadar karışımın saç derisine nufüz etmesini bekleyin. Daha sonra saçınızı şampuanlayabilirsiniz. Bu karışım saç derisini derinlemesine temizlerken saç köklerini besler ve kan dolaşımını artırarak saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Ardıç yağını aşırı kuru, pullanan ve kepeğe neden olan saç derisi için kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağını 3 yemek kaşığı jojoba yağıyla karıştırın ve masaj yaparak saç derinize sürün. 30 dakika beklendikten sonra saçlarınızı şmapunlayın. Bu bakımı kepek azalana kadar haftada 2-3 gün yapabilirsiniz.

Jojoba Yağı: Çabuk kırılan aşırı kuru saçlarınız ve pullanan, kaşınan ve çok kolay tahriş olan saç deriniz varsa jojoba yağını denemenizi öneririm. Jojoba yağı saç derisinde bulunan yağ bezleri tarafından üretilen ve bizim “yağ” olarak bildiğimiz “sebum”a benzer bir etki yaratarak saçları, saç derisini nemlendirir, saçın yumuşamasını sağlar ve saç uçlarının kırılmasını büyük oranda önler. Jojoba yağını saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saç uçlarınız çok kırılıyorsa sadece uçlara sürebilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı: Hindistancevizi yağının içerdiği potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir, saçınızın ihtiyaç duyduğu önemli minerallerdir. Özellikle aşırı yıpranmış saçlar için, hindistancevizi yağının onarıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Haftada 2-3 defa, bir yemek kaşığı kadar hindistancevizi yağını saçınızın tamamına uygulayın, daha sonra saçınızı streç filmle veya havluyla sarıp yarım saat kadar bekletin, ardından yıkayın.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, içerdiği yağ asitleri sayesinde saçınızı onarır ve besler. Saçları ve saç derisini yumuşatır, saça doğal bir parlaklık verir ve kırılmaları önler. Yine saçınızın tamamına yarım çay bardağı zeytinyağını masaj yaparak uygulayın. 45 dakika bu şekilde bekledikten sonra, saçlarınızı yıkayın. 4-5 uygulamadan sonra değişimi fark edebilirsiniz.

Saydığım bu yağların yanı sıra buğday yağı, badem yağı, sarımsak yağı, argan yağı, sedir yağı, ceviz yağı, çam terebentin yağı, çörekotu yağı, defne yağı, ısırgan tohumu yağı ve Hint yağı da saçlarınızın ve saç derinizin ihtiyaç duyduğu minarelleri sağlar, kuruluğu alır, pek çok cilt sorununa karşı etkilidir, saçları besler, sağlıklı uzamasına yardımcı olur, kırılmaları önler.

Her bir yağı anlatırken, “saç derinize masaj yaparak uygulayın” dediğimi fark etmişsinizdir. Evet, bu oldukça önemli bir husus. Saç derinize masaj yapmak, deri altındaki kılcal damarları hareketlendirerek, saç köklerindeki kan dolaşımını hızlandırır. Unutmayın; saç köklerinde artan kan dolaşımı, sağlıklı ve güçlü saçlar için son derece önemli.

Sert kış mevsimi sebebiyle yıpranmış saçlarınız için doğal bir kür önermeden de geçemeyeceğim:

Malzemeler:

25 ml tatlı badem yağı
25 ml jojoba yağı
25 ml ceviz yağı
20 ml buğday özü yağı
5 ml argan yağı
20 damla sedir yağı
20 damla ardıç yağı
5 damla biberiye yağı
Hazırlanışı

Verilen ölçeğe göre ayarlanmış tüm yağları cam bir şişeye dökün ve iyice çalkalayın. 1 tatlı kaşığı kadarlık miktarı, özellikle gece yatmadan önce, saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin. Daha sonra streç filmle saçlarınızı sarıp bütün geceyi böyle geçirin, uygun değilseniz de en az bir saat saçlarınızı bu halde bekletin. Ardından saçlarınızı, aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz bitkisel şampuanlarla yıkayın. Bu kürü iki ay boyunca duşa girmeden önce yapın.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11 - 07 - 2015 23:19
Duvar Kağıdı Yamamak Ve Sökmek, Duvar Kâğıdı Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11 - 07 - 2015 23:17
Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Queen Warrior Saç Bakımı 0 11 - 07 - 2015 14:51
Muz Diyeti Nasıl Yapılır Ezqi Diyet Yemekleri 0 04 - 07 - 2015 20:02
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28 - 06 - 2014 20:54