ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 - 06 - 2015, 16:56   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Depresyondayken Kafa Dağıtmanın 7 Kolay Yolu Nedir?


1. Biraz hareket
Bir kilo dondurmaya gömülmek yerine koşuya çıkın. Egzersiz, yemek yemenin tam zıttıdır ancak size vereceği etki aynıdır. Sorunlarınız varken, kafanızı dağıtmanızı sağlar. Yemek yedikten sonra kendinizi suçlu hissetmemenizi sağlar. Hem zihninizi hem de vücudunuzu sağlıklı tutmanın en iyi yoludur.


2. Kahkaha atın
Eğer aşk acısı çekiyorsanız, romantik komedi izlemek iyi bir fikir olmayabilir. Onun yerine komedi filmi ya da macera filmi izleyebilirsiniz. İzlediğiniz her şeyde karşınıza mutlu bir çift çıkabilir. Ancak romantik komedi ya da aşk filminde olduğu kadar yoğun olmayabilir.

3. Aşçı olun
Canınız sıkıldığında elinize bıçak mı almak istiyorsunuz? O zaman amacına uygun kullanın ve sebze doğrayın. Belki de yemek pişirmenin zevkine varıp yeni bir hobi edinirsiniz. Yeni tarifler deneyerek yaratıcılığınızı arttırabilirsiniz.

4. Sıkıntılarınızı bir kağıda yazın
Eğer canınız sıkılıyorsa, etrafınızdaki insanlara bağırmak yerine bir kağıda yazmak daha iyi olabilir. Kendinizi tutmayın. Yazmak, konuşmaktan daha etkilidir ve duygularınızı daha iyi anlamanıza yardım edebilir. İşiniz bittiğinde kağıdı yırtarak rahatlayabilirsiniz.

5. Kum torbası
Eğer canınız sıkıldığında elinize geçeni fırlatıyorsanız ve fiziksel rahatlama istiyorsanız, kendinize bir kum torbası alın. Bazı insanlar fiziksel deşarj olarak kendilerini iyi hisseder. Sağlıklı bir yöntem kullanıldığı sürece sorun yoktur. Canınız sıkkınsa, kum torbanızdan sinirinizi çıkarabilirsiniz.

6. Dertleşme
Birisine kızdığınızda bunu Facebook ya da Twitter üzerinden dünyaya duyurmak çok iyi bir fikir gibi gelebilir. Ancak sakinleştiğinizde pişman olacağınız şeyler yazmamaya dikkat edin. Duygularınızı herkese duyurmak yerine, bir arkadaşınızı arayın ve onunla dertleşin. Birkaç statü beğenisi yerine, arkadaşınızdan duyacaklarınız çok daha iyi gelecektir.


7. Dışarı çıkın
Canınız sıkıldığında, kendinizi saklamak en kolay şeydir ama sonsuza kadar içeride kalamazsınız. Dışarı çıkıp dünya ile yüzleşmek iyi bir fikir olabilir. Kendinizi saklamak, mantıklı bir çözüm gibi gelse de yalnızlık sizi boğacaktır.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmenin 16 ilginç yolu Esra Gebelik 0 10 - 07 - 2015 22:08
Dişlerinizi Beyazlatmanın Doğal Yolu Ezqi Ağız - Diş Sağlığı 0 26 - 06 - 2015 12:22
Kolay Ameliyat Kovboy Fıkra 0 22 - 06 - 2015 16:38
Bir çırpıda yüreğimle açtığım bu yolu kapatmak Ezqi Şiirler 0 19 - 06 - 2015 18:52