29 - 06 - 2014, 16:46 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Ayva Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Malzemeler - 1 Kg Ayva - 1 Adet Limonun Suyu - 4 Su bardağı Su - 6 Su bardağı Toz Şeker Hazırlanışı Ayva yıkanıp dört parçaya ayrılır. Ortası ve çekirdekleri çıkarılıp soyulur. İstenen biçimde doğranır. Kabuklar, çekirdekler ve orta kısımlar 4 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır. Dilimlenen ayvalar bu su ile fazla ezilmeden yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker ilave edilir. Tencere sağa sola eğilerek yavaş yavaş kaynatılır. Koyulaşıp rengi pembeleşince limon suyu katılır ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cildinizdeki Lekelere Ayva Çekirdeği Jölesi | Sare | Cilt Bakımı | 0 | 12 - 09 - 2015 13:30 |
Karadut Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:43 |
Şeftali Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:42 |
Gül Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:41 |
Nefis Nar Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:40 |