ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29 - 06 - 2014, 16:42   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Şeftali Reçeli



Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Kg Şeftali
- 1 Kg Toz Şeker
Hazırlanışı
1 kg. yarma ve orta olgunlukta şeftali tülbente konur, kaynar suya sokup çıkarılır ve hemen ardından soğuk suya daldırılıp çıkarılır. Hemen şeftalilerin kabuğu soyulur ve ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılır. Çelik tencereye bir kat şeftali, bir kat tozşeker olmak üzere şeftali ve şeker yerleştirilir. En üste şeker serpildikten sonra, 24 saat kadar bekletilir. Bu süre içinde şeftali su salacağından ve şeker bu suda eriyeceğinden, ayrıca su katılmaz ve orta ateşte pişirilir. Reçel kıvamını alınca, ateşten indirmeden önce limon suyu katılır ve hafif karıştırıldıktan sonra 2-3 dakika kadar kaynatılır. Ateşten indirilip kuru ve temiz cam kavanozlara boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Reçel soğuyunca serin ve kuru bir yerde saklanır.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şeftali Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır Ezqi Diyet Yemekleri 0 04 - 07 - 2015 20:02
İncir Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29 - 06 - 2014 16:51
Greyfurt Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29 - 06 - 2014 16:49
Ayva Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29 - 06 - 2014 16:46
Gül Reçeli matEm Reçel Tarifleri 0 29 - 06 - 2014 16:41