ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 29 - 06 - 2014, 18:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Şeftali Reçeli



Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Kg Şeftali
- 1 Kg Toz Şeker
Hazırlanışı
1 kg. yarma ve orta olgunlukta şeftali tülbente konur, kaynar suya sokup çıkarılır ve hemen ardından soğuk suya daldırılıp çıkarılır. Hemen şeftalilerin kabuğu soyulur ve ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılır. Çelik tencereye bir kat şeftali, bir kat tozşeker olmak üzere şeftali ve şeker yerleştirilir. En üste şeker serpildikten sonra, 24 saat kadar bekletilir. Bu süre içinde şeftali su salacağından ve şeker bu suda eriyeceğinden, ayrıca su katılmaz ve orta ateşte pişirilir. Reçel kıvamını alınca, ateşten indirmeden önce limon suyu katılır ve hafif karıştırıldıktan sonra 2-3 dakika kadar kaynatılır. Ateşten indirilip kuru ve temiz cam kavanozlara boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Reçel soğuyunca serin ve kuru bir yerde saklanır.
  Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
receli, seftali



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık