29 - 06 - 2014, 16:42 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Şeftali Reçeli
Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Hazırlanma : 30 dk Malzemeler - 1 Adet Limonun Suyu - 1 Kg Şeftali - 1 Kg Toz Şeker Hazırlanışı 1 kg. yarma ve orta olgunlukta şeftali tülbente konur, kaynar suya sokup çıkarılır ve hemen ardından soğuk suya daldırılıp çıkarılır. Hemen şeftalilerin kabuğu soyulur ve ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılır. Çelik tencereye bir kat şeftali, bir kat tozşeker olmak üzere şeftali ve şeker yerleştirilir. En üste şeker serpildikten sonra, 24 saat kadar bekletilir. Bu süre içinde şeftali su salacağından ve şeker bu suda eriyeceğinden, ayrıca su katılmaz ve orta ateşte pişirilir. Reçel kıvamını alınca, ateşten indirmeden önce limon suyu katılır ve hafif karıştırıldıktan sonra 2-3 dakika kadar kaynatılır. Ateşten indirilip kuru ve temiz cam kavanozlara boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Reçel soğuyunca serin ve kuru bir yerde saklanır. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şeftali Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır | Ezqi | Diyet Yemekleri | 0 | 04 - 07 - 2015 20:02 |
İncir Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:51 |
Greyfurt Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:49 |
Ayva Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:46 |
Gül Reçeli | matEm | Reçel Tarifleri | 0 | 29 - 06 - 2014 16:41 |