07 - 07 - 2015, 17:02 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Hindi etli yazlık bolonez sos
Hindi etli yazlık bolonez sos nasıl yapılır ?
Malzemeler: 500 g hindi kıyması 2 adet orta boy havuç 2 sap kereviz 1 diş sarmısak 1 adet büyük sarı soğan 2 adet portakal 2 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon 2 çay kaşığı rendelenmis zencefil 1 tutam mercan kösk 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Yapılışı: Kereviz sapının kılçıkları ayıklanır, yıkanır ve diğer sebzelerle birlikte yemeklik kıyılır. Yüksek kenarlı bir tencerede kısık ateşte tereyağı ve sıvıyağ ısıtılır, içinde çok küçük olarak doğranmış sebzeler çevirilir. Bu sırada 2 bardak sıcak suyun içinde tavuk bulyon eritilir. Hafif pismis sebzelere hindi kıyma eklenir ve bu sefer ateşin altı açılarak sürekli karıştırarak et suyunu çekene kadar kavrulur. Hemen 2 adet portakalın suyu ile zencefil rendesi konur ve yavaş yavaş sıcak bulyon eklenir. Tuz, biber ve mercan köşk yaprakları da eklendikten sonra ocağın altı en kısık hale getirilir ve suyunun 3/4 ünü çekene kadar sos pişirilir. Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayınız. Haşlanmış makarna ile karıştırılarak servis edilir. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Bezelye Yapılışı | aSpeNDos | Sulu Yemekler | 0 | 29 - 06 - 2014 16:15 |
Etli Lahana Sarma | aSpeNDos | Diğer Tarifler | 0 | 27 - 06 - 2014 12:43 |