![]() |
![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı -įŞįñə qəŁįŕŚə ![]() ![]() | Hindi etli yazlık bolonez sos Hindi etli yazlık bolonez sos nasıl yapılır ? Malzemeler: 500 g hindi kıyması 2 adet orta boy havuç 2 sap kereviz 1 diş sarmısak 1 adet büyük sarı soğan 2 adet portakal 2 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon 2 çay kaşığı rendelenmis zencefil 1 tutam mercan kösk 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Yapılışı: Kereviz sapının kılçıkları ayıklanır, yıkanır ve diğer sebzelerle birlikte yemeklik kıyılır. Yüksek kenarlı bir tencerede kısık ateşte tereyağı ve sıvıyağ ısıtılır, içinde çok küçük olarak doğranmış sebzeler çevirilir. Bu sırada 2 bardak sıcak suyun içinde tavuk bulyon eritilir. Hafif pismis sebzelere hindi kıyma eklenir ve bu sefer ateşin altı açılarak sürekli karıştırarak et suyunu çekene kadar kavrulur. Hemen 2 adet portakalın suyu ile zencefil rendesi konur ve yavaş yavaş sıcak bulyon eklenir. Tuz, biber ve mercan köşk yaprakları da eklendikten sonra ocağın altı en kısık hale getirilir ve suyunun 3/4 ünü çekene kadar sos pişirilir. Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayınız. Haşlanmış makarna ile karıştırılarak servis edilir. |
![]() |
![]() |
Etiketler |
bolonez, hindi, yazlik |
| |