ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07 - 07 - 2015, 17:01   #1 (permalink)
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Aşurelik buğday pilavı


Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 adet havuç
5-6 dal nane
Üstüne gelecek kadar sıcak su
Tuz


Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp, buğdayın üzerine geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Diğer taraftan eti bir tencereye alın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekince tereyağı ve yemeklik doğramış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene dek kavurup, jülyen doğranmış havucu katın. Biraz karıştırıp ocaktan alın. Diğer tenceredeki aşurelik buğday yarı yarıya suyunu çekince etli harcı üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Arada kontrol ederek ve gerekirse sıcak su ilave ederek, buğday yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını iyice kısıp, suyunu tamamen çektirin. Ocağı kapatıp, kıyılmış nane ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Ezqi Pilavlar 0 07 - 07 - 2015 17:04
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi Ezqi Pilavlar 0 07 - 07 - 2015 17:03
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Ezqi Pilavlar 0 07 - 07 - 2015 17:03
Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi Ezqi Çorbalar 0 24 - 06 - 2015 17:19
Tavuk Suyuna Pirinç Pilavı aSpeNDos Pilavlar 0 29 - 06 - 2014 16:09