07 - 07 - 2015, 17:01 | #1 (permalink) |
Çevrimdışı
-įŞįñə qəŁįŕŚə
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
|
Aşurelik buğday pilavı
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
250 gram kuşbaşı kuzu eti 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan 3 adet havuç 5-6 dal nane Üstüne gelecek kadar sıcak su Tuz Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp, buğdayın üzerine geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Diğer taraftan eti bir tencereye alın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekince tereyağı ve yemeklik doğramış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene dek kavurup, jülyen doğranmış havucu katın. Biraz karıştırıp ocaktan alın. Diğer tenceredeki aşurelik buğday yarı yarıya suyunu çekince etli harcı üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Arada kontrol ederek ve gerekirse sıcak su ilave ederek, buğday yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını iyice kısıp, suyunu tamamen çektirin. Ocağı kapatıp, kıyılmış nane ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın. |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bademli Pirinç Pilavı Tarifi | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07 - 07 - 2015 17:04 |
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07 - 07 - 2015 17:03 |
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Ezqi | Pilavlar | 0 | 07 - 07 - 2015 17:03 |
Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi | Ezqi | Çorbalar | 0 | 24 - 06 - 2015 17:19 |
Tavuk Suyuna Pirinç Pilavı | aSpeNDos | Pilavlar | 0 | 29 - 06 - 2014 16:09 |