ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03 - 10 - 2023, 12:23   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Banned
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ascendant Studios açıkladı: FSR3 konsollara geliyor!!




AMD’nin RX 7700 ve 7800 ekran kartları ile tanıttığı FidelityFX Super Resolution 3, geçtiğimiz günlerde PC için çıkış yapmıştı. Ancak görünüşe göre FSR3, çok geçmeden konsollara da gelecek.

AMD, Gamescom’da düzenlediği etkinlikte RX 7700 ve RTX 7800 ekran kartlarının yanı sıra FidelityFX Super Resolution 3 teknolojisini de tanıtmıştı. Geçtiğimiz günlerde Immortals of Aveum ve Forspoken için çıkış yapan bu teknoloji, çok geçmeden yeni nesil konsollara da gelebilir.



AMD, Gamescom etkinliğinde FSR3’ün yeni nesil konsollar tarafından da destekleneceğini belirtmişti ancak görünüşe göre bu destek, beklediğimizden daha yakın bir tarihte gelebilir. Immortals of Aveum geliştiricisi Ascendant Studios; FSR3 teknolojisini konsollara getirmek için AMD ile çalıştığını duyurdu. Bildiğiniz gibi Immortals of Aveum, tüm yeni nesil konsollarda 60fps desteği sunuyor. Eğer stüdyo, oyuna FSR 3 desteği getirirse yeni nesil konsollarda 120fps görmemiz mümkün olacak.
Playstation 5’in başı dertte
AMD’nin FSR3 çözümü teknik olarak PS5 tarafından da desteklense de Sony’nin konsolu bu teknolojiden yeteri kadar yararlanamayabilir. FSR 3, Optik Akış ve Kare Oluşturma görevlerini asenkronize olarak yönetebilmek için DX12 tabanlı bir yedek takas zinciri kullanıyor. PS5’in de DirectX 12’yi desteklememesi FSR3 çözümüne bir problem yaratıyor. AMD, Windows ve Xbox dışındaki platformlara da FSR3 teknolojisini sunmak için Unreal Engine eklentisi sunuyor ancak bu eklenti, optik akış ve kare oluşturma görevlerini asenkronize çalıştıramıyor ve performans düşüşüne sebep oluyor. Bakalım Ascendant, bu problemin üzerinden gelmeyi başaracak mı?
AMD FSR 3 ile oyuncuları mutlu etmeyi başardı
FSR 3 henüz yalnızca iki farklı oyun tarafından desteklense de FidelityFX’in bu versiyonu, özellikle görüntü kalitesi ile oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı. Yerel kenar yumuşatma desteği ile görselleri daha da netleştiren FSR3, DLSS için ciddi bir rakip olacağa benziyor. Ancak buna rağmen DLSS'in, görüntü kalitesi ve kare üretme konusunda AMD’nin teknolojisinden önde olduğu belirtiliyor. Ancak Nvidia'nın Frame Generation teknolojisi yalnızca RTX 40 serisinde çalışıyor, çalışıyor.Bunların yanı sıra, Frame Generation (kare üretme) teknolojilerinin yeni nesil konsollarda çok sık kullanılmayacağı belirtiliyor. Hem Nvidia’nın hem de AMD’nin kare üretme çözümleri, oyunlar için ciddi gecikmelere yol açıyor. Ayrıca 60fps altında çalışan oyunların, bu teknolojiden ciddi anlamda yararlanamıyor. Bu nedenle FSR 3, en azından bir süre PC oyunculara daha çok yardımcı olacak.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emre Can Milli takım tercihini açıkladı aSpeNDos Spor Genel 0 25 - 06 - 2015 18:32
ÖSYM YGS Soruların Tamamını Açıkladı Ezqi YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 19 - 06 - 2015 18:09
4,5 milyon kişiye zam müjdesi geliyor aSpeNDos Ekonomi Haberleri 1 16 - 06 - 2015 11:49