ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06 Şubat 2016, 19:49   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Üniversite Mezunu Olman Yeterli mi?


Üniversite Mezunu Olman Yeterli mi?

Günümüzde artık herkes üniversite mezunu olduğu gibi, bu mezunların birçoğu aranan özelliklerin %90’ına sahip. Kimisi dil biliyor, kimisi tüm sertifikaların peşinde, kimisi her türlü bilgisayar programını biliyor. Artık herkes aranan özellikleri ucundan kıyısından karşılıyor. Fakat artık iş dünyasının ve işverenlerin bakış açılarının tamamen değiştiği bir döneme giriliyor. Çağın getirdiği birçok yenilik işe alınacak olan personelde aranan özellikleri baştan sona değiştiriyor. Artık kurumlar, okurken çalışan, aktif, insan ilişkilerinde başarılı, zorunlu ya da zorunlu olmayan staj programlarına katılan, bu programlardan çıkarımlar elde eden kişilerle çalışmayı tercih ediyorlar. Yani kısacası; sadece üniversite bitirmek günümüz teknolojisinde işe alınmak için bir kriter sayılmıyor.


Üniversite okurken part-time işlerde çalışmak, staj programlarına katılmak okul bitiminde iş dünyasına atılmayı kolaylaştırdığı gibi, kişiyi donanımlı ve deneyimli kılıyor. Çünkü okurken yapılan işler kişinin iş yaşamına bakış açısını değiştirdiği gibi, aynı zamanda vizyonunu geliştirmesine de katkı sağlıyor.


Okurken bazı sorumluluklar almak, belki biraz para kazanmak, ast-üst ilişkisini birebir yaşamak kişiye birçok şey katıyor. Bilinen yetkinliklerin sağlanması dışında, kişinin deneyimli olması işverenleri o kişiden yana karar kılmaya teşvik ediyor.


Kariyer sitelerine baktığınızda sizlerin de göreceği gibi, her işveren en az bir yıl deneyim istemekte, bizler de bilgisayar başında “ne yapabilirim, daha yeni mezun oldum” demekle zaman kaybetmekteyiz. Bu durumun yaşanmaması için öncelikli olarak yapmamız gereken şey zorunlu staj programı olan üniversiteleri tercih etmek olacaktır. Eğer bu durumu sağlayamıyorsak o zaman sorumluluk bize ait olup, bu konuda kendimizi teşvik edip, deneyim kazanmak için elimizden geleni yapmalıyız. Böylece hayata erken atılacak ve birçok şeyi okul bitmeden öğrenip, iş hayatına 1-0 önde başlamış oluruz.


Siz bir gençseniz ya da üniversite çağında bir çocuğunuz varsa; bu denilene kulak vermenizi öneririm. Artık iş hayatı yabancı dile, bilgisayar programlarına, sertifikalara doydu ve o devir kapandı. İş hayatının ve bu hayatı kuran işverenlerin tek istediği; tecrübeli bir eleman bulabilmek. Bunun da tek yolu kısa sürede deneyim sahibi olmaktır. Yani staj programlarına dahil olmak…


Unutmayın ki; emek olmadan yemek olmaz. Ne kadar erken emek sarf etmeye başlarsanız, o kadar erken yemek yersiniz.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversite Tercih Fuarı için geri sayım başladı Ezqi Üniversiteler 0 19 Haziran 2015 18:18
Üniversite Öğrencilerine Tavsiyeler Ezqi Üniversiteler 0 19 Haziran 2015 18:13