ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz


Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16 - 09 - 2015, 15:53   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Başarıya Ulaşmada Zorluk Yaşayanlara Öneriler


Başarıya Ulaşmada Zorluk Yaşayanlara Öneriler

Adam Smith “Milletlerin zenginliği” adlı eserini 1776’da yayınladı, kitapta yoksullar üzerindeki ekonomik terörü şiddetle eleştirdi. Toprak re-formunu savundu. Onun görüşlerini dinleyen İngiliz iş adamları zengin oldu.


Henry David Thoreav 1849’da bir dergide “sivil itaatsizlik” ismiyle bir deneme yayınladı. Denemedeki esas fikir şuydu: “Fertler devlet için değil, devlet fertler içindir.” Bu yüzden her baskıya, dikta öngören her ideolojiye karşı çıktı.


Bayan Stovve “Tom Amcanın kulübesi” adlı eserinde köleliğin vahşet ve saçmalığını, kölelerin ızdıraplarını o kadar etkili anlattı ki; kölelik aleyhindeki duygu ve düşünceler kamçılandı.

Federico Fellini çağdaş sinema ustalarının başında gelir. Yanında çalışanların hepsinden azami derecede faydalanır. Kendisini onlara çok sevdirdiği için onları istediği gibi çalıştırır. Onun başkasına gösterdiği ilgi sevilen bir rejisör olmasını sağladı.

Jules Verne kimsenin radyoyu bile düşünmediği bir zamanda TV’yi hayal etmiş, ondan “fono-telef oto” diye bahsetmişti. Kuzey Kutbundan uçakla dönen Amiral Byrda, denizaltının babası Simon Laked’e ilk ışık Verne olmuştur.
Zihninizi geliştirmeyi istiyorsanız, sabırlı davranmalısınız. Onu dinlendirmeyi bilmelisiniz. Bilinçaltınızın düşünme ve bulma gücünün, bilincinizin dinlendiği sıralarda çalışmaya devam etmesi zihnin dinlendirilmesi kavramını yeni bir açıdan görmenize yol açacaktır.


Aklımıza gelen çoğu fikir bilinçaltımız sayesinde hiç beklemediğimiz anda gelir.

Mozart, Hyden. James Watt, Walter Scott gibi birçok insan eserini onlarla uğraşmadıkları anda meydana getirmiştir. Kendini gevşetmek, dinlendirmek elzemdir. Uyurken vücudun bütün enerjisinin dörtte biri beyne gider. Belki de bu, yeni düşüncelerin doğmasını sağlar.


İnsanlarla iletişimde ne kadar başarılıysak, kendi kendimizi yönetmede o kadar başarılıyız demektir. İletişime hakim olduğumuzda başkalarının olumsuz müdahalelerini en aza indiririz. İletişimde alacağımız mesafeler ne olacağımızı bize gösterecektir. Sözlü iletişimde ses tonunuz, konuşma tarzınız, kelimeler üzendeki vurgulamalarınız, iletişim yönünün etkiler. Bazıları fıkra anlatır, insanin ağlatabilirler. Sözlü iletişimde hataların bedeli bazen o kadar ağır olur.

John Powys “Anlaşılma arzusu sevilme arzusu kadar şiddetlidir” der. Her şeyden önemlisi ilişkilerde samimi olmaktır. Samimiyet davranışlarımıza istikrar kazandırdığı gibi, bizi beklenmeyen tepkiler gösteren çekinilecek biri olmaktan da korur.


Kendi dışınızdaki herkesi ve her şeyi kontrol edebilmeniz önce kendi kendinizi yönetiyor olmanızla mümkündür. Korku içinde kaçan insan güçsüzdür. Kovalayan insan koştukça güçlenir ve kaçanı mutlaka yakalar. Kendi kendini yönetmeyen “kaçan insan”, yöneten “kovalayan insan” gibidir. Kararlı ve sakindir.


İçinizdeki arslandan haberiniz var mı? Herkesin içinde bir arslan vardır. Önemli olan ona emirler yağdıra bilmektir. Emir vermek için güçlü, emri uygulamak için de disiplinli olunmalıdır. İçimizdeki arslanı arslan gibi yönetmeye başladığımız zaman çok şey değişir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık