ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07 - 07 - 2014, 01:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Armut dilimli kakaolu kek


MALZEME LİSTESİ

1 adet hazır kakaolu kek (tercihe göre sade kek olabilir.)
1 fincan nescafe (bildiğimiz sade nescafe hazırlayın sıcak su ile)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumuşak armut
3 yemek kaşığı toz şeker
kakaolu puding
Armut Dilimli Kakaolu Kek Tarifinin Hazırlanışı:

Kakaolu yada sade aldığınız keki servis tabağına yerleştiriyoruz.
Bir tencerenin içerisinde iki bardak süt ile kakaolu puding tozunu karıştırıyoruz.
Ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Topaklanma varsa mikserle topaklarını açtırıyoruz.
İçecek olarak yaptığımız nescafe gibi bir fincan sıcak sade nescafe yapıyoruz.
Tatlı sevenler için kahveye şeker ile tatlandırabilirsiniz.
Sonra bu kahveyle kekin her tarafına dökerek ısınmasını sağlayın.
Üzerine hazırladığımız pudingi döküyoruz ve kekin her yerine yayıyoruz.
Bu işlemleri olabildiğince hızlı hareket ederek yapmanız lazım.
Armutların kabuklarını soyup ikiye bölüyoruz.
Ortasında bulunan çekirdekli kısmı bıçak yardımı ile çok oymadan çıkartıyoruz.
Bir tavanın içerisine bir iki kaşık tereyağ koyup armutları diziyoruz.
Üzerine toz şeker serpip 3-5 dakika tereyağında armutları şekerler eriyene kadar kızartıyoruz.
Kızaran armutları kekin üzerine diziyoruz.
Kekin soğuyup tatlanması için buzdolabında bekletiyoruz.
Servis yaparken kek dilimlerinin üzerine dondurma koyup ikramda bulunabilirsiniz

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
armut, dilimli, kakaolu, kek



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık