ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Eylül.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kızlık Zarı Çeşitleri ve İlk Gece Sorunları


Kızlık Zarı Çeşitleri ve İlk Gece Sorunları


Kızlık zarı yani Latince adı ile HYMEN, Yunan ve Roma mitolojilerinde Dionysus ve Afrodit in oğlu olan “evlilik ve düğün tanrısı” dır. Gerdek gecesi bu Tanrıya adandığından kızlık zarı da aynı isimle anılmaktadır. Bu tanrının özelliği, kanatlı olması ve elinde bir meşale taşımasıdır
Hemen hemen bütün toplumlarda değişik derecelerde sosyolojik bir öneme sahip olan kızlık zarının tıbbi adı latincesi “Hymen” dir. Özellikle Müslüman ülkelerde daha önceden özel ilişkinin olup olmadığının bir kriteri olarak görüldüğünden önemi büyüktür.

Kızlık zarı ne işe yarar?
Kızlık zarının fizyolojik işlevsel görevi bugüne kadar tam olarak açıklanamamıştır ve genellikle özel bir görevinin olmadığı düşünülmektedir.
Yine de bazı araştırmacılar ise kızlık zarının, mikroorganizma ve yabancı cisimlerin özel bölge içine girişini önlediğini ileri sürmüştür.
Adli tabiplikte ise şiddete veya istismara maruz kalan çocukların tanısında kullanılmaktadır. Günümüzde kızlık zarının fizyolojik bir görevinden çok “sosyolojik bir fonksiyonu” vardır.

Kızlık zarı'nın çok değişik türleri mevcuttur.

1. Yuvarlak Hymen (%60-95 arasında görülür)
2. Septalı Hymen (Bölmeli tip)
3. Subseptalı Hymen (Yarı bölmeli tip)
4. Cressent Hymen (Yarımay şeklinde)
5. Cribriform Hymen ("Elek" gibi çok delikli)
6. Dentiküler Hymen
7. Fimbrialı Hymen
8. Labial Hymen
9. İmperfore Hymen (Patolojik tip; ameliyat ile açılması gereklidir,tamamen kapalıdır,adet kanı dışarı boşalamadığı için adet kanı karın boşluğuna boşalır.)
Bazı kızlık zarlarında ortadaki delik geniş olabilir ve ilişkide yırtılmayabilir ,halk arasında esnek zar olarakta bilinir.Bu tip kızlık zarına sahip olanlarda gebe kalmayla ilgili bir sorun yaşanmaz.Bu tipde zar eğer doğum normal yolla olursa açılır.

İlk gece sorunları

İlk cinsel birleşme veya ilk cinsel deneyiminin yaşandığı ilk gece ye halk arasında “zifaf gecesi” veya “gerdek gecesi” isimleri verilmektedir.
Her ne kadar günümüzde pek çok çift evlenmeden önce partneri ile ilişki denemelerinde bulunsa da toplumumuzdaki sosyokültürel değer yargıları ve kızlık zarı ile ilgili bakış açıları halen pek çok çevreler tarafından geçerliliğini korumaktadır.
Bilmeniz gereken bir nokta; ilk gecede kızlık zarının yırtılması ile oluşan kanama ve ağrı asla çok olmadığıdır. Bu durum tamamı ile kişinin kendisini rahat bırakması, sıkmaması, kasmaması ile ve kızlık zarının yapısı ile ilgilidir. Çünkü kendisini kasan bir bayanda normal olarak ağrı ve kanama daha fazla olacaktır; kasmadığında ve rahat bıraktığında ise bu tür durumlar ortaya çıkmayacaktır.
Genellikle ilk cinsel ilişki sonrasında kanama çok çok az olabilir (birkaç damla) veya bazan de hiç olmayabilir. Bu durumda da çiftler paniğe kapılmamalı ve bunun normal olduğunu bilmelidirler. Çünkü ilk gecede “mutlaka kanama olacak diye bir şart yoktur”. Kanamanın olması veya hiç olmaması tamamiyle kızlık zarının anatomik yapısı ile ilgili bir durumdur.

Diğer taraftan ilk gecede cinsel birleşme olamayabilir. Kişilerin gerginlikleri ve yorgunlukları normal olarak cinsel hayatlarına da yansımaktadır. Böyle bir durumda kendilerini hazır hissettikleri başka dönemlerde de cinsel ilişki denemelidirler.

Bir kaç ay ilişki denemelerine rağmen hala cinsel birleşme (penetrasyon) sağlanamıyorsa veya birleşme çok zor ve ağrılı oluyorsa muayene için bir jinekoloğa gitmenizi öneririz. Jinekolog muayenesi sonucunda ne tür bir cinsel sorun olduğu ve cinsel sorunun nedeni net bir şekilde ortaya çıkabilecektir.

Maalesef pek çok cinsel işlev problemi (cinsel sorunlar) ilk gecede yaşanan olumsuz eş tutumlarından kaynaklanmaktadır.

Evlilik veya cinsel partnerinizle cinsel birliktelik sırasında yaşadığınız vajinismus, cinsel isteksizlik, ağrılı cinsel ilişki ve anorgazmi (orgazm olamama) gibi cinsel sorunlarda asla profesyonel destek almaktan çekinmeyiniz. Çünkü cinsel işlev problemleri doğru merkezlerde ve doğru tedavi yöntemleri ile % 100 çözüme kavuşabilmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küsmek sorunları çözmez! Huzur Kişisel Gelişim & Kariyer 0 26.Haziran.2015 17:17
Gece; Ezqi Şiirler 0 21.Haziran.2015 05:58
güzel takı çeşitleri Sare Moda 0 06.Ağustos.2014 12:07
Ilaç çeşitleri aSpeNDos Diğer 0 19.Temmuz.2014 18:56