ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Şubat.2016   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Vajinal kuruluğa çözüm olan bitkiler


Vajinal kuruluğa çözüm olan bitkiler

Kadınların zaman zaman yaşadıkları sağlık sorunlarından biri de vajinal kuruluktur. Bu sorun özellikle menopoz döneminde östrojen eksikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Tabi bu sorunun farklı başka sebepleri de olabilir. Vajinal kuruluğu önlemek için çok eskilerden beri bazı otlar kullanılmaktadır. Biz size bu otları kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı yine de öneriyoruz.

Karayılan otu
Karayılan otu romatizma için kullanılır. Ama aynı zamanda menopoz sırasında sıcak basması, vajinal kuruluk ve gece terlemeleri gidermek için de kullanılmaktadır. Bitkinin, gövde ve kökleri çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak, karaciğer hastalığınız varsa bu bitkinin karaciğer üzerine olumsuz etkileri olduğu için kullanmayın. Ya da doktorunuza danıştıktan sonra kullanın. Karayılan bitkisi adet döngüsü etkileyebilir. Bunun için hamile ve emziren kadınların karayılan otunu kullanmaması gerekir.

Yabani yam
Yabani yam, kadın sağlığı için yüzyıllardır kullanılan bir bitkidir. 1950 yılında, bilim adamları vahşi yam köklerinin progesteron denilen hormona dönüştürülmüş bir fitoöstrojen denilen diosgenin içereni buldular. Bu bitki tıbbi çalışmalarda menopoz semptomları için yararını bulamadılar. Ancak, menstrüel kramp(adet ağrıları), enflamasyon, gebeliğe bağlı bulantı ve menopoz belirtilerinin tedavisinde yardımcı olduğu düşünülmektedir. Bu bitki doğum kontrol hapları ile etkileşime girebilir, bu nedenle olası yan etkileri hakkında mutlaka doktorunuzla konuşun

Dong Quai (Çin Melekotu)
Çin Melekotu olarak bilinen Dong Quai, pelvik ağrı ve adet krampları dahil kadın sağlığı sorunlarının tedavisinde kullanılmaktır. Aynı zamanda, baş ağrısı, enflamasyon, sinir ağrısı ve yüksek kan basıncı için de tavsiye edilmektedir. Tıbbi durumların tedavisi için Dong Quai'nın etkinliği ile ilgili çalışmalar halen devam etmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadinlarda vajinal mantar enfeksiyonu LeyNa Kadın Sağlığı 0 09.Şubat.2016 02:27
Herkesle arası iyi olan insan Gelincik ForumAilem Sözlük 0 08.Eylül.2015 23:53
Uyumaya Yardımcı Bitkiler Ezqi Bitkiler Alemi 1 21.Haziran.2015 08:57