ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Temmuz.2015, 22:38   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Seninle biz ikimiz mutluluğun resmiyiz
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Menopozda Korunmak Gerekir Mi?


Menopoz dönemine girerken adet düzeninde bozulmalar meydana gelir. Daha sonra adet tamamen kesilir. Adet kanamasının düzeninde yaşanılan bu bozukluk döneminde kadınlar, eşleri ile cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma riskine yol açıp açmadığı konusunda endişeli.

Toplumumuz menopoz devresinde cinsel ilişkiye girilemeyeceği yargısında ve cinselliğin sona erdiği düşünülmektedir. Asla böyle bir şey yoktur, yanlış bir yorumlamadır. Bayanların pek çoğu da cinsel ilişkilerini kaybettiklerini dile getirirler. Fakat menopoza girenlerin sadece ara sıra istekleri kaybolacağı ve de daha menopoza girdikten sonrada cinsel ilişkilerini doyurucu olacağını öğrendiklerinde ise rahatlayacaklardır.

Menopoz döneminin geçiş zamanında yumurtalıklarda azalmış ve de giderek de tükenmiş olan yumurta sayısı ile kadınlık hormonunda ki estrojen miktarı azalmıştır. Bu yüzdende vücudunuzda birçok değişiklik yaşanmaktadır. Bu da paralel olarak seks hayatını etkiler ama menopozdan sonra ise yeni bir balayı yaşar gibi ilişkiniz düzelecektir.
Şu unutulmamalı ki, cinsel hayatınızın yaşam boyu sürmemesi için hiç bir sebep yoktur. Aslında özellikle cinsel yaşamın daha da artması yaşanmaktadır. Çünkü hamile kalma korkuları, korunma yöntemlerine başvurmaları gibi uygulamalara gerek yoktur.

Menopoz döneminde korunmak gerekmez ve hamile kalınmaz. Fakat menopoz döneminizden önce korunma yöntemine çok dikkatli olunmalıdır. Adet düzensizlikleri olsa da gebe kalma riski vardır. Menopoza girilmesi kesin olduktan sonra korunma yöntemleri bırakılabilir. 6 ay gibi bir zamanda adet görmeme yani kanama olmaması ve FSH hormonun yükseliş olması menopoza girilmesinin belirtisidir.

Genellikle 50 yaşından önce menopoza girmiş olan kadınların 1 yıl boyunda adet görmemesiyle korunma yöntemleri doktorlar tarafından bıraktırılır. 50 yaş ve üstündeki yaşların üzerindeki menopoza giren kadınların adet görmeden 5-6 ay gibi bir süre geçirdiyse korunma yöntemleri bıraktırılır.

Kadınlar da yumurtalık işlevlerininiz azaldığı hormon testleri ile belirlenmişse ve 1 yıl boyunda hiç adet görmemiş ise gebe kalma olasılığı imkansız denilecek kadar zordur.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yirmi Yaş Dişlerinizi Çektirmeniz Gerekir Mi Ezqi Ağız - Diş Sağlığı 0 26.Haziran.2015 12:32
Ergenlere Nasıl Davranmak Gerekir? aSpeNDos Ruh Sağlığı 0 24.Haziran.2015 16:51
Kolon Kanserinden Korunmak İçin Bunlara Dikkat Edin Ezqi Dahiliye 0 21.Haziran.2015 03:14